pexels.com
StoryEditor

Zostať v nešťastnom manželstve? Podľa vedcov je to najlepšia vec, ktorú môžete urobiť!

26.04.2018, 13:31
Vzťahy
Rozvodov je stále viac. Stali sa úplne normálnou súčasťou nášho života, pomaly bežnejšou ako pevné a šťastné manželstvo.

Nová vedecká štúdia spoločnosti „Marriage Foundation“ prišla so záverom, že je oveľa lepšie zotrvať v nefungujúcom vzťahu, ako z neho ujsť. Štúdia zistila, že väčšina párov, ktoré prekonali krízu po narodení svojho prvého dieťaťa, si manželstvo nevedia vynachváliť. Ak však partneri spolu vydržali. Skúmali to na vzorke 10 000 ľudí.

Riaditeľ výskumu Harry Benson sa k štúdií vyjadril, že aj napriek rozdielnym názorom, ich štúdie potvrdili, že zotrvať v nešťastnom manželstve je to najlepšie, čo môžeme urobiť. Tvrdia, že všetko sa dá prekonať a na vzťahu treba zapracovať tak, aby bolo manželstvo opäť šťastné.

Zakladateľ Marriage Foundation k tomu dodal, že je presvedčený, že ak sa opýtate kohokoľvek, kto je v manželstve viac ako 20 rokov, tak sa dozviete, že ide o neustálu prácu z oboch strán. Spoločnosť ponúka aj jeden extra tip. Choďte pravidelne na rande, minimálne raz mesačne. Takéto páry majú o 14% vyššiu šancu, že ich vzťah prežije ako tí, ktorí na rande nechodia.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
14. apríl 2024 08:58