profimedia
StoryEditor

Vaša najobľúbenejšia farba o vás dokáže prezradiť veľa. Čo hovorí o vašom charaktere?

28.11.2021, 20:45
Životný štýl
Psychológia farieb nie je v dnešnom svete žiadnou neznámou. Podľa najčastejšieho výberu farieb dokáže odhaliť nielen vaše estetické cítenie, ale aj emócie či charakterové črty.

Červená 

S touto výraznou farbou sa spája extroverzia, energia, ale aj vášeň. Práve preto sú ľudia, ktorí obľubujú túto farbu, považovaní za energických. Niekedy však táto farba značí až nadmernú silu, ktorá sa dokáže pretaviť do agresie či náladovosti. Týchto ľudí zvykne sprevádzať silný temperament, ktorý sa ťažko mierni - a ľudia okolo nich si na nich budú musieť jednoducho zvyknúť. 

Vo všeobecnosti však títo ľudia nie sú zlí, práve naopak. Po tom, čo ich presvedčíte o svojej láske, vám totiž vedia dať prvé aj posledné - a ak si ich získate, môžete si byť istí, že ste získali parťáka na celý život. Táto farba je totiž považovaná aj za farbu vernosti a oddanej lásky.

Fialová

Táto farba sa v umeleckom svete považuje za mimoriadne duchovnú a zároveň kreatívnu. Ľudia, ktorí ju obľubujú, majú tendenciu prikláňať sa k umenie akejkoľvek formy. Sú to často citlivé duše, ktoré túžia po uznaní a prostredníctvom tvorenia vyjadrujú svoje pocity, ktoré nedokážu pomenovať. V hlave majú často ideál krásy, ktorí chcú dosiahnuť a často ich tak bohužiaľ v živote sprevádza nespokojnosť.

Na druhej strane - títo ľudia však majú obrovskí potenciál niečo dosiahnuť. Stále totiž v sebe nájdu silu pokračovať tam, kde prestali.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. máj 2024 06:17