profimedia
StoryEditor

Vaša najobľúbenejšia farba o vás dokáže prezradiť veľa. Čo hovorí o vašom charaktere?

28.11.2021, 20:45
Životný štýl
Psychológia farieb nie je v dnešnom svete žiadnou neznámou. Podľa najčastejšieho výberu farieb dokáže odhaliť nielen vaše estetické cítenie, ale aj emócie či charakterové črty.

Biela 

Pre mnohé kultúry je biela znamením čistoty a pokoja. Zatiaľ čo sa u nás využíva na svadobný deň, vo východnej kultúre nájdeme krajiny, ktoré ňou vyjadrujú smútok, ale aj pokoj. Ak patríte k ľuďom, ktorí obľubujú túto farbu nielen na oblečení, ale aj v interiéri, pravdepodobne ste milovníkmi poriadku a jednoduchosti. Konflikty nezvládate príliš dobre a akákoľvek situácia, ktorá nejde podľa vášho plánu, vás dokáže vykoľajiť. Poriadok a organizácia vám pomáhajú upokojiť myseľ a zároveň vyčistiť dušu. 

Nezaškodil by vám impulz, ktorý by dal do vášho stereotypu niečo nové. Je fajn mať všetko pod kontrolou, no nezabúdajte na to, že existuje mnoho možností, ktorými sa viete na svete tešiť a rozvíjať svoje impulzy. Neukracujte sa tým na úkor svojej komfortnej zóny. 

Ružová 

Ak vo svojom okolí vyhľadávate ružovú, najmä jej svetlejšie odtiene, svedčí to o tom, že ste romantická, detská duša. Máte radi úprimnosť a občas žijete vo svete rozprávok. Neveríte, že by vám druhí chceli ublížiť, a tak sa často kvôli svojej naivnej úprimnosti a dôvery voči iným sklamete. Aby ste sa však tomuto vyhli, je potreba, aby ste sa naučili stanoviť si hranice. Nie stále je všetko také dobré, ako si myslíte - a je fajn prijať možnosť, že nie každý, koho v živote stretnete, vám bude chcieť dobre. 

Túžite po prítomnosti druhých a napriek tomu, že môžete vystupovať ako sebavedomá osoba, najšťastnejší ste vtedy, keď máte po svojom boku ľudí, ktorí vás majú radi. Ste trochu detským typom, ktorý sa rád necháva objímať a okrem toho, že potrebuje lásku prijímať, ju chce aj rozdávať. 

Článok pokračuje na ďalšej strane

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 14:36