profimedia
StoryEditor

Vaša najobľúbenejšia farba o vás dokáže prezradiť veľa. Čo hovorí o vašom charaktere?

28.11.2021, 20:45
Životný štýl
Psychológia farieb nie je v dnešnom svete žiadnou neznámou. Podľa najčastejšieho výberu farieb dokáže odhaliť nielen vaše estetické cítenie, ale aj emócie či charakterové črty.

Modrá 

Modrá farba sa radí medzi najobľúbenejšiu na svete - a podľa prieskumov ju má rada väčšina ľudí. Napriek tomu, že pôsobí chladne, v sebe skrýva zaujímavé psychologické rozpätie. Tak isto to je aj s milovníkmi tejto farby. Hoc na začiatku môžu pôsobiť emocionálne nedostupne alebo dokonca arogantne, faktom je, že pod povrchom sa skrýva láskavý človek, ktorý tu bude pre vás v každej ťažkej chvíli. Dostať sa k nemu je však o čosi náročnejšie, a tak väčšina týchto ľudí potrebuje čas, aby sa druhému človeku otvorila.

Túto farbu obľubujú tiež sebavedomí ľudia, ktorí majú tendenciu ísť si vytrvalo za svojim. Nie je tak prekvapením, že väčšina z nich skončí na vysokých pozíciách. Jediným problémom je, že mnoho týchto ľudí má problém veci dotiahnuť do konca, no keď sa tejto vlastnosti priučia, nezastaví ich takmer nikto. 

Zelená 

Farba pokoja a stability. Nie nadarmo ju obľubujú ľudia, ktorí sú spätí s prírodou. Ak máte túto farbu medzi obľúbenými, niet pochýb o tom, že ste rodinne založeným človekom a viac než na materiálnych veciach či kariérnych úspechoch vám záleží na tom, aby boli vaši najbližší ľudia v poriadku a šťastní. Často však šťastie iných uprednostňujete pred to svoje - a to je vec, ktorú by ste mali nepochybne zmeniť. Nezabúdajte na to, že na to, aby ste mohli pomôcť iným, potrebujete byť v poriadku aj vy. 

Ste stabilným človekom, ktorý nevyhľadáva konflikty a život po jeho boku je mimoriadne harmonický. Napriek tomu by nebolo odveci z času na čas vyjadriť svoj názor - aj vy ste človekom, ktorý si zaslúži byť vypočutý.

Článok pokračuje na ďalšej strane

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 08:36