Yves Rocher
StoryEditor

Ako vzdorovať stresu a jesennému smogu? Hľadá sa zelený guru!

04.10.2017, 12:00
Životný štýl
Kde hľadať svoj zelený elixír? Ako a kde si užiť v meste všetko zelené? Pridajte sa k užitočnej výzve a pomôžme spolu našej ťažko skúšanej planéte.

Život je občas náročný a v každodennom kolotoči sa sotva stíhame zastaviť a poriadne sa nadýchnuť. Keď zapneme správy, zo všadiaľ sa na nás valí len záplava katastrof a negatívnych informácií. Niet preto divu, že nám to na pohode nepridáva. Sledujúc nedávne hurikány, záplavy a sneh v lete sa zdá, že sme si planétu už stihli zničiť aj sami.

Svet okolo nás však nie je len čierny. Vypnime správy a obklopme sa niečím pekným. Nájdime svoj kúsok, kde sa budeme cítiť dobre a zároveň tak malými krokmi prispejeme k lepšiemu životu okolo nás. Kozmetická spoločnosť Yves Rocher totiž prichádza s užitočnou výzvou Hľadá sa zelený guru alebo ako žiť v meste zeleno. Zapojiť sa do nej môžete aj vy.

Budeme spoločne pátrať po tom, ako vzdorovať každodennému stresu, jesennému smogu a šedi, kde hľadať svoj zelený elixír, ako a kde si v meste užiť všetko zelené, kde hľadať zelenú inšpiráciu a ako si dopriať zelený kľud – sebe i svojej pleti. S tým je spojený i nový rad produktov starostlivosti o pleť – Elixir Jeunesse, ktorý obsahuje vysoko koncentrovaný aktívny výťažok z aphloie, rastliny z Madagaskaru, a povzbudzuje tak prirodzené detoxikačné procesy v pleti a chráni ju pred škodlivými vonkajšími vplyvmi.

Hľadá sa zelený guru Yves Rocher

​Yves Rocher už nazeleno dávno funguje. Všetky obaly voňavých kozmetických produktov sú totiž vyrobené zo zrecyklovateľných materiálov. Ak plast, sklo a papier bez problémov rozoznáva celosvetová firma, musí sa to predsa podariť aj nám.

Okrem toho sa jej darí znižovať emisie. Od roku 2010 vyprodukovala v priemere o 25 percent menej CO2 na každý výrobok.

Pri získavaní výťažkov rastlín ich hýčka tak, aby neohrozovala ich ďalší rast. Má vlastnú botanickú záhradu a v Bretónsku pestuje na 55 hektároch v režime ekologického poľnohospodárstva

Spoločnosť taktiež prispieva na lepší život ľudí, ktorí jej pomáhajú pri výrobe – na Madagaskare podporuje miestnych dodávateľov, podieľa sa na rekvalifikácii žien a realizácii vzdelávacích projektov ako je stavba škôl, knižníc a ďalších zariadení.

Súčasťou výzvy je aj online kvíz. Môžete vyhrať wellness víkend pre dvoch na dve noci. Zapojiť sa doňho môžete do piatka, 6. októbra na tomto linku: http://woobox.com/qbdcbf

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 18:47