Zuzka so synom NathanomArchív
StoryEditor
Príbeh 7. Zuzana Tomová (34)

Príbeh 7. Zuzana Tomová (34) Moja dcéra bojuje, aby sa vrátila k synovi

22.04.2022, 00:00
Žena evity

Hovorí sa, že Pán Boh nadelí človeku len toľko, koľko dokáže uniesť. Vždy som obdivovala rodiny, ktoré sa starali o choré deti. Ja by som to asi nezvládala, pomyslela som si pri pohľade na nešťastie iných. Mne sa také niečo predsa nemôže stať, život mi nadelil tri zdravé, krásne, múdre a úspešné deti. Človek mieni, ale život mení. Nešťastie nechodí po horách, ale po ľuďoch. Nikto by si nepomyslel, že 34-ročná, mladá, vzdelaná žena, moja dcéra Zuzana, plná života a energie, môže ochorieť na takú závažnú diagnózu v mladom veku.

image

Zuzka v roku 2018

Archív

Prvotné problémy anglickí doktori pripisovali migréne... Ani my sme nevedeli, že by to mohlo byť vážne, až keď pri pobyte na Slovensku skolabovala. V noci sme previezli dcéru na urgent v Žiari nad Hronom. Pohotovým zásahom a odborným vyšetrením službukonajúcich lekárov bola CT vyšetrením ihneď stanovená krutá diagnóza, nádor na mozgu. Slovenskí lekári ihneď konali. Protiopuchovou liečbou zmiernili zdravotné, posledný mesiac pretrvávajúce problémy s vracaním, čo mal na svedomí edém mozgu. Na trinásty deň po stanovení diagnózy ju úspešne zoperovali špičkoví odborníci Neurochirurgickej kliniky FNsP F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici pod vedením profesora MUDr. Miroslava Galandu, CSc. Nasledovala dlhá, dvojročná onkologická liečba, ktorá prakticky trvá dodnes. V piatok trinásteho, v septembri 2019, sa dcéra druhýkrát narodila. Ale nastala progresia, lieky už nezaberali a nádor začal znova rásť. Úmerne tomu sa zhoršovala jej stabilita aj mobilita. Veľmi ťažkou skúškou prešla moja dcéra počas posledných dvoch rokov. Veľa toho prežila, statočne znášala údel, ktorý jej bol nadelený. Aj napriek všetkému bola veľmi trpezlivá. Nikdy sa na nič nesťažovala, pokorne prijímala, čo život priniesol. Všetko brala pozitívne. Verila, že zvíťazí nad zákernou chorobou. Snažila sa prežiť, čo jej osud do cesty postavil. So smútkom pretrpela aj odlúčenie od rodiny a šesťročného syna, ktoré bolo znásobené a sťažené covidovou pandémiou. Všetko vydržala a osud s pokorou prijímala. Je veľmi silná žena, má veľkú vôľu žiť a bojovať s nepriazňou osudu. Snaží sa zo všetkých síl vyliečiť a vrátiť sa do svojho zabehnutého života. Vrátiť sa k rodine, synovi, do práce k svojim kolegyniam a deťom do Materskej školy v Cheshame, v Anglicku pri Londýne...

image

Zuzka v nemocnici

Archív

Naša rodina sa zomkla, sme súdržnejší ako kedykoľvek predtým. Paradoxne, nešťastie nás spojilo, držíme spolu a podporujeme sa navzájom. Syn Adam už dvakrát meral 14 000 km dlhú cestu cez oceán, aby bol sestre nablízku. Mladšia dcéra Zdenka cestuje zo Škótska vždy, keď ju potrebujeme, aby nám bola nápomocná. Svojimi skutkami potvrdzujú, že sú citliví a empatickí. Zúročujú len to, čo som im po celý život vštepovala. Oni traja sú tým, čo sa mi v živote najviac podarilo.

Hlasovať môžete prostredníctvom SMS v tvare EVITA (medzera) príbeh 7 (medzera) kontaktné údaje na čísle 6663.
Cena spätnej SMS je 0,80 € s DPH.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zena-evity, menuAlias = zena-evity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 15:51