Nezabudnite si počas jesene nazbierať plody plné vitamínov.Shutterstock
StoryEditor

Plody jesene, ktoré vám zaručia zdravie počas celej zimy. Často ich máte na dosah

23.10.2024, 08:00
Zdravie

Počas jesene vám príroda ponúka zázraky, vďaka ktorým podporíte svoj imunitný systém a zabojujete proti vírusom, ktoré už pomaly, ale isto začali úradovať. Spojte príjemné s užitočným a počas jesennej prechádzky prírodou si nazbierajte aj plody, ktoré vám vo vašej domácej lekárničke nesmú chýbať.

Príroda je silný liečiteľ. Niekedy dokonca silnejší, než bežne dostupné lieky. Jej plody však máte na rozdiel od nich zadarmo.

Šípky

Azda najčastejšie zbieranými plodmi počas tohto ročného obdobia sú šípky. Sú bohaté na vitamín C a tiež na antioxidanty, ktoré chránia vaše telo. Šípkový čaj popíjajte pravidelne len ako prevenciu. Ak vás však skolí choroba, povinne si navarte rovno celý džbán. Čaj z týchto sýtočervených plodov vás raz dva postaví na nohy. 

Gaštany

Jedlé gaštany len tak voľne v prírode nájdete málokedy, no ak máte tú možnosť, rozhodne využite ich sezónu, ktorá začína práve na jeseň. Aj tieto plody obsahujú veľké množstvo C vitamínu, ale tiež kyselinu listovú a vlákninu, ktorá je pre fungovanie vášho tela potrebná.

Jarabina vtáčia

Aj jarabina vám vie skvele pomôcť v prípade rôznych ťažkostí. Okrem toho, že obsahuje množstvo vitamínov a minerálov, má aj diuretické účinky. Jej využitie nájdete v prípade, že vás trápia močové cesty. Okrem toho je aj silným antioxidantom.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. október 2024 08:02