Nezabudnite si počas jesene nazbierať plody plné vitamínov.Shutterstock
StoryEditor

Plody jesene, ktoré vám zaručia zdravie počas celej zimy. Často ich máte na dosah

23.10.2024, 08:00
Zdravie

Počas jesene vám príroda ponúka zázraky, vďaka ktorým podporíte svoj imunitný systém a zabojujete proti vírusom, ktoré už pomaly, ale isto začali úradovať. Spojte príjemné s užitočným a počas jesennej prechádzky prírodou si nazbierajte aj plody, ktoré vám vo vašej domácej lekárničke nesmú chýbať.

Arónia

Arónia patrí k plodom, v ktorých sa ukrýva množstvo vitamínu C. Zároveň je bohatá na látky, ktoré majú pozitívny vplyv na kondíciu vášho srdca. Arónia má protizápalové účinky, preto ju nasaďte najmä vtedy, ak už máte nejaké zdravotné ťažkosti. Sirup, čaj, alebo šťava z arónie bude nevyhnutnou vzpruhou pre vaše zdravie.

Rakytník

Výrazné žlté plody rakytníka možno mnohí poznáte. Konzumovať môžete jeho plody, ale skvelé sú aj šťavy z týchto plodov. Treba ich však riediť s vodou, pretože sú veľmi kyslé. Okrem vitamínov, A, C a E sa v rakytníku ukrývajú aj omega 3 mastné kyseliny. Okrem vášho zdravia a imunitného systému rakytník pozitívne vplýva aj na vašu pokožku.

image

Zásoby rakytníka by vám počas zimy nemali chýbať.

Shutterstock

Hloh

Malé červené bobule často v prírode prehliadame, no pritom sú zdrojom flavonoidov, ktoré okrem srdca chránia aj vašu nervovú sústavu. Majú dobrý vplyv na krvný obeh a hloh pomôže aj tým z vás, ktorých trápia problémy so zaspávaním.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. október 2024 08:02