Ak trpíte príliš veľkou únavou, mali by ste to začať riešiť.Shutterstock
StoryEditor

Stop únave: Zmeňte životný štýl, spánkové návyky, no nebráňte sa ani návšteve lekára

22.10.2024, 08:00
Zdravie

Chronická únava sa týka čoraz väčšieho počtu ľudí. Môže za to doba, v ktorej žijeme, ale aj zlý životný štýl či podceňovanie prirodzených potrieb. Ak vám do života zasahuje natoľko, že nedokážete normálne fungovať, je načase prehodnotiť svoje návyky a vedome začať pracovať na tom, aby ste únavu eliminovali.

Stres

Stres je dnes všadeprítomný. V práci, vo vzťahoch, v rodinách. Prináša to so sebou doba, ktorú žijete a nároky, ktoré sú na vás kladené. Určite si priority a možno aj hranice. Nemôžete predsa pracovať od nevidím do nevidím. Ani zanedbávať svoje vlastné potreby a súkromný život. Dajte si seba na prvé miesto. A aj v tomto prípade vám na odbúranie stresu pomôže pravidelný pohyb, ale aj sebarealizácia.

Zdravotné problémy

Ak ste do svojho života aplikovali rôzne zmeny a únava ani napriek tomu nie je o nič menšia, je na čase navštíviť lekára. Môže ísť totiž o menej vážny, ale aj vážny zdravotný problém. Pocitom únavy často trpia ľudia, ktorí majú kardiovaskulárne ochorenia, ochorenia štítnej žľazy, autoimunitné ochorenia. Únavou je sprevádzaný aj diabetes a anémia. Nasaďte si železo, magnézium, pravidelne dopĺňajte vitamín C, D a tiež vitamíny skupiny B. Toto všetko bude na vaše telo pôsobiť ako vzpruha.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. október 2024 08:02