Ďalšia rana od osudu prišla nečakane.Instagram/Michaela Králiková Markovičová
StoryEditor

Bývalá markizáčka čelí ďalšej rane osudu: Rakovina v jej živote opäť úraduje

08.10.2024, 08:00
Celebrity

Bývalá účastníčka šou Masterchef, Michaela Králiková (39) prežila jeden z najhorších mesiacov v živote. Ten sa s ňou veru ani tentokrát nemaznal. Opäť jej uštedril ranu, ktorá naplnila jej život smútkom, beznádejou a strachom.

Miška pred rokom mnohých prekvapila rozhodnutím, že kvôli zlým genetickým výsledkom podstúpi mastektómiu (pozn.redakcie: chirurgické odstránenie mliečnej žľazy, prsného dvorca a bradavky).

Priznanie

Koncom októbra minulého roka sa niekdajšia účastníčka šou Masterchef priznala svojim fanúšikom, že sa rozhodla dobrovoľne podstúpiť odstránenie prsníkov.

K tomuto záveru ju viedli negatívne výsledky genetických testov, ako aj rodinná anamnéza a predispozícia ku chorobe, ktorá vyvoláva stále veľké obavy a strach, k rakovine: „Sestra môjho otca zomrela na agresívnu rakovinu prsníka ako 40 ročná. Babka dostala rakovinu ako 50 ročná, odrezali jej jeden prsník po 10 rokov sa jej vrátila a odrezali druhý. Nikdy nezabudnem na moment, keď prišla s nemocnice s obrovským obväzom okolo hrude a ja som nerozumela čo sa deje. Iba som sa strašne bála. O niekoľko rokov neskôr dostala rakovinu moja mamina. Práve som sa rozvádzala a bola to pre ďalšia obrovská rana, keďže mamina mi bola veľkou oporou. Návštevy onkológie na Heydukovej bolo plné strachu. Aj mamine vzali prsník.“ Napokon sa Miška nechala otestovať a aj u nej bola zistená mutácia génu BRCA/PALP2, ktorý ju vystavuje hrozbe vzniku rakoviny prsníka, ale aj iných orgánov. Pred pár týždňami mala podstúpiť plánovanú operáciu. Život to však opäť zariadil inak.

Hrozný nález

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
14. október 2024 14:24