Dezodorant má všestranné využitie.dreamstime
StoryEditor

Dezodorant nie len na kruhy od potu: Zachráni vás pred štípancami a redukuje akné

31.08.2024, 09:00
Zdravie

Dezodorant môžeme nájsť v kabelke takmer každej z vás. Keďže je vonku horúco a nechcete, aby sa vám na oblečení objavili nepekné kruhy či mapy, na potenie je tento produkt ako stvorený. Mali by ste však vedieť, že dezodorant má aj ďalšie využitie. Pozrite sa, čo všetko dokáže.

Dezodorant je skvelým záchrancom pred potením, ktoré vás môže trápiť počas letných horúčav, pri športovaní, cvičení či v stresových situáciách. Aj keď bol tento produkt vyrobený predovšetkým na zamedzenie potenia či zápachu, má aj ďalšie využitie. Pozrite sa, s akými problémami či v akých ďalších situáciách si môžete na pomoc zavolať dezodorant.

Pomôže s odretými stehnami

Začervenanie, bolesť či malé pľuzgieriky na vnútorných stehnách sa objavujú najmä v lete, no spôsobiť ich môže aj nosenie vlhkého oblečenia, nadváha a aktivity, pri ktorých dochádza k treniu kože. Ak sa chcete tomuto problému vyhnúť, potrite si vnútro stehien tuhým dezodorantom. Odreniny vás už rozhodne trápiť nebudú.

Záchrana pred štípancami

Uštipol vás komár či iný hmyz? Naneste na postihnuté miesto tuhý dezodorant a užívajte si pocit úľavy. Keďže väčšina dezodorantov v sebe ukrýva chlorid hlinitý, sú schopné zmierniť začervenanie a svrbenie po uštipnutí.

Zbohom nečakané akné

Čaká vás rande, dôležité stretnutie alebo pohovor do novej práce, no vám sa na tvári objavila nepekná vyrážka, ktorú potrebujete čo najskôr odstrániť? Použite dezodorant, ktorý má skvelé vysušujúce účinky. Vďaka tomu sa zbavíte opuchu a začervenania.

Dezodorant na nepoddajné vlasy

Dezodorant v spreji vám môže pomôcť aj s nepoddajnými vlasmi. Naneste ho na vlasy v okolí čela, zátylku a uší. Takýmto spôsobom vlasy nebudú stáť, kde sa im zachce a ulízaní cop tak bude vyzerať omnoho lepšie.

Na červené bodky po holení

Tuhý dezodorant môžete použite aj po holení nôh. Často sa totiž stáva, že sa vám po odstránení chĺpkov objavia na nohách nepekné červené bodky, ktoré nechcú zmiznúť. Ak však použijete dezodorant, začervenanie bude preč.  

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
17. september 2024 19:02