Zaobstarajte si menštruačné plavky, ktoré ponúkajú komfort a bezpečie.dreamstime
StoryEditor

Užite si kúpanie aj počas menštruácie: Namiesto klasických zvoľte špeciálne plavky do vody

13.08.2024, 16:30
Zdravie

Zbožňujete leto nie len kvôli horúcemu počasiu, ale aj dovolenkám či pobytom pri vode? Ak vás však pred plánovaným kúpaním zastihne menštruácia, môže to úplne prekaziť vaše plány. Mali by ste však vedieť, že kúpať sa môžete aj počas menštruácie. Stačia vám k tomu špeciálne plavky.

Muži to majú v lete s kúpaním o čosi jednoduchšie než ženy. Nemusia si plánovať dovolenku podľa cyklu a ani sa báť nepríjemnej nehody v bazéne. Ak vás zastihla menštruácia pred dlho očakávaným pobytom pri vode, no bez kúpania si ho neviete predstaviť, namiesto tampónov si zaobstarajte menštruačné nohavičky. Ty nielenže vyzerajú ako klasické plavky, ale zaručia bezpečie a komfort. Pozrite sa, ako fungujú.

Ochránia vás

Počas menštruácie si do vody môžete vziať tampón či kalíšok, no rovnako tak vám bezstarostné leto môžu dopriať menštruačné plavky. Tie vyzerajú takmer podobne ako klasické plavky, no s tým rozdielom, že majú v rozkroku všité vrstvy, ktoré sú schopné odvádzať vlhkosť, absorbovať menštruačnú tekutinu a bojovať proti zápachu. Keďže dokážu zabrániť úniku moču, sú vhodné aj pre ženy, ktoré trápi inkontinencia. Takisto sa nemusíte báť, že sa menštruačná tekutina dostane von alebo plavky nasiaknu vodou a nafúknu sa. Takéto špeciálne plavky bývajú vyrobené z vodeodolných materiálov, takže zaručujú nielen bezpečie, ale aj komfort počas vašich dní. Aby vám vydržali čo najdlhšie, perte ich maximálne na 40 stupňov  a voľte nižšie otáčky. 

Vyzerajú ako klasické plavky

Bojíte sa toho, že budete v menštruačných nohavičkách vyzerať nevkusne? Nebojte sa, výrobcovia tohto špeciálneho kúsku mysleli aj na módu. V obchodoch totiž môžete nájsť rôzne druhy menštruačných plaviek, ako je napríklad klasický plavkový strih, bikinový, bedrový alebo s mašľou či šnúrkami po bokoch. Takisto sa nemusíte báť ani farebných prevedení. Rozhodne sa oplatí siahnuť po modrej, hnedej alebo červenej. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. september 2024 11:03