Takto oddialite menštruáciu.dreamstime
StoryEditor

Očakávate príchod menštruácie počas dovolenky? Oddiaľte ju vďaka prírodným pomocníkom

05.08.2024, 16:00
Zdravie

Konečne ste sa dočkali letnej dovolenky, no nadšenie vám pokazil pohľad na menštruačný kalendár, ktorý hovorí, že sa blíži čas vašej periódy? Žiadny strach. Menštruáciu totiž môžete oddialiť. Pomôcť vám s tým dokážu tieto prírodné triky.

Žiadna z vás si do cestovného kufra nechce baliť tampóny či vložky, no predsa len sa môže stať, že vás menštruácia zastihne práve v dňoch oddychu. Ak trápi rovnaký problém aj vás, mali by ste vedieť, že existuje niekoľko spôsobov, vďaka ktorým budete môcť menštruačné pomôcky nechať doma v kúpeľni. Pozrite sa, aké prírodné triky vám pomôžu oddialiť periódu a vy si tak môžete užiť dovolenku bez bolestí či zbytočného stresu zo zmien nálad.

Rebríček obyčajný

Keď nechcete siahať po antikoncepcii či iných špeciálnych liekoch, ktoré dokážu ovplyvniť váš menštruačný cyklus, rozhodne sa oplatí siahnuť po rebríčku obyčajnom. Táto bylinka je vďaka svojmu obsahu schopná nielen zvýšiť hladinu progesterónu, bojovať proti neplodnosti a liečiť poruchy vaječníkov, ale aj predĺžiť a posunúť príchod menštruácie. Ak však chcete, aby rebríček naozaj účinkoval, čaj z tejto bylinky je potrebné piť minimálne dva týždne pred začiatkom krvácania.

Jablčný ocot

Jablčný ocot dokáže pomôcť pri rôznych problémoch a jedným z nich je aj oddialenie menštruácie. Stačí, ak trikrát do dňa približne dva dni pred začiatkom cyklu budete piť pohár vody s 3 lyžicami octu.

Veľa vitamínu C

Jedným z najznámejších pomocníkov pri odďaľovaní menštruácie je nepochybne citrón. Síce je jeho šťava v tomto ohľade naozaj zázračná, aby ste jej účinok zvýšili, konzumujte aj ďalšie potraviny, ktoré obsahujú veľa vitamínu C. Takisto platí, že čím skôr začnete, tým väčšiu budete mať šancu, že vás menštruácia na dovolenke nezastihne.

Čierne ríbezle

Oddialiť menštruáciu môže aj šťava z čiernych ríbezlí. Keďže obsahuje množstvo vitamínu C, je skvelou pomocníčkou aj pri zmiernení bolesti či krvácania. Pár dní pred odchodom na dovolenku začnite trikrát denne piť šťavu z ríbezlí a užívajte si tak pocit pohody a kľudu.

Pomôže aj sex či stres

Ak ani jeden z vyššie uvedených trikov nebude pomáhať a menštruácia sa aj tak dostaví, mali by ste konať rýchlo. S jej zastavením môže pomôcť kvalitný sex, studená sprcha, šport, nadmerný stres či dokonca jet lag.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. september 2024 17:39