Masážna pištoľ sľubuje množstvo liečivých účinkov.dreamstime
StoryEditor

Lepšia ako masáž od odborníka: Zaobstarajte si pištoľ, ktorá sľubuje množstvo liečivých účinkov

31.07.2024, 17:00
Zdravie

Nechce sa vám každý mesiac míňať peniaze za drahé masážne procedúry? V tom prípade by ste si mali zaobstarať masážnu pištoľ, ktorá sľubuje množstvo liečivých účinkov. Podľa mnohých je dokonca schopná dopriať masáž lepšiu ako od odborníka. Pozrite sa, s čím všetkým vám môže pomôcť.

Masážnu pištoľ poznajú najmä športovci, no rozhodne by ju nemali používať len oni. Liečivé účinky má totiž aj na bežného človeka, a to vďaka vibráciám, ktoré spôsobujú tlak na svalové tkanivá. Ak teda nemáte čas chodiť na drahé masážne procedúry, no túžite sa zbaviť bolesti či zrelaxovať, mali by ste si zaobstarať masážnu pištoľ. Váhate, pretože si nie ste isté či sa oplatí do nej investovať? Čítajte ďalej a presvedčíme vás o tom, že jej pozitívne účinky na telo sú priam neuveriteľné a dopriať si ich môžete v pohodlí domova.

Lepšia výkonnosť a väčšia flexibilita

Ako sme spomínali, masážnu pištoľ používajú najmä športovci, ktorým pomáha po ťažkých tréningoch. Pomôcť však môže aj vám napríklad po cvičení, bicyklovaní, behaní či tancovaní. Nielenže vás zbaví nepríjemnej svalovice, ale predídete vďaka nej opuchom, zápalom či poškodeniu svalov. Takisto môžete oceniť aj jej schopnosť zlepšiť výkonnosť pri cvičení, zvýšiť flexibilitu a urýchliť regeneráciu.

Pomôže aj po psychickej stránke

Po fyzickej stránke vám masážna pištoľ zlepší krvný obeh, zmierni bolesť a aktivuje vaše svaly, no liečivé účinky má aj na vašu psychiku. Keďže pomocou vibrácii uvoľňuje napätie v celom tele, môžete vďaka nej zrelaxovať, zbaviť sa nadmerného stresu či úzkosti a zlepšiť si tak náladu. Takisto by ste mali vedieť, že dokáže vo veľkom vplývať aj na váš spánok a imunitný systém.  

Použitie je jednoduché

Zapáčili sa vám účinky masážnej pištole? Naučte sa ju používať spolu s nami. Zo začiatku si pištoľ nastavte na najnižšiu intenzitu a zvyšujte ju postupne. Jej hlavu by ste mali od pokožky držať približne dva a pol centimetra. Aby mala naozajstný účinok, nepresúvajte sa rýchlo z miesta na miesto, ale zvoľte pomalé pohyby, pričom jedno miesto masírujte s kľudom aj minútu. Pozor si dávajte na svaly a kosti, na ktoré by ste nemali vyvíjať zbytočný tlak. Celá takáto masáž by mala trvať približne 15 minút.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. september 2024 01:46