Na čo prihliadate, keď sama sebe pripravujete jedlo?
Vždy prihliadam na zloženie taniera. Ako prvé si poviem, akú idem jesť bielkovinu. Teda vyberiem si hydinu, mäso, tofu, rybu, syr, strukovinu alebo vajíčka. K vybranej bielkovine si zvolím zeleninu, ktorá sa k nej hodí. A k jedlu pridám aj malú prílohu vo forme ryže, cestoviny, zemiaku prípadne chlebíka. Taniere striedam, aby som počas týždňa vystriedala čo najviac živín.
Máte nejaký jednoduchý tip, ako by malo vyzerať stravovanie počas celého dňa?
Uvádzam príkladný deň. Zamerala som sa na jednoduché jedlá.
Raňajky: 200 g biely jogurt, 40 g ovsené vločky, 100 g čučoriedky.
Obed: 150 g grilovaný losos, 150 g dusený špenát, 100 g pečený zemiak, 1 ks zelené jablko
Večera: 80 g čerstvý šalát mix, 50 g rajčiny, 1 ks jarná cibuľka, 130 g mozzarella, dresing: 1 PL ľanový olej, 1 ČL citrónová šťava, soľ, čerstvá bazalka, 50 g celozrnná hrianka s maslom.