Zuzana Líšková má na konte množstvo spokojných klientov.Jakub Čajko
StoryEditor

Do leta môžete vyzerať fit. Výživová poradkyňa Zuzana Líšková poradí, ako na to. Navyše jedálniček ako bonus

30.05.2024, 08:00
Zdravie

Zuzana Líšková je výživová poradkyňa, ktorá pomohla zredukovať váhu už stovkám jej klientov. Samotné chudnutie je podľa jej slov len začiatok. Oveľa dôležitejšie je naučiť sa stravovať tak, aby ste si svoju váhu aj udržali. Čo je podľa nej najdôležitejšie a aké chyby pri chudnutí najčastejšie robíte? O tom všetkom nám Zuzka porozprávala.

Čo je hlavnou motiváciou ľudí, ktorí sa rozhodnú vyhľadať vás? Je to len chudnutie, alebo aj zdravotné problémy, prípadne niečo iné?

Dôvody sú aj chudnutie aj zdravotné problémy, častokrát je to kombinácia týchto dvoch aspektov. Ľudia často skúšajú rôzne rýchle spôsoby na chudnutie, ktoré z krátkodobého hľadiska zaberú, ale hmotnosť sa vráti späť. Ja som zástancom zdravého chudnutia vyváženou stravou. Úpravou životného štýlu k zdravšiemu zredukujeme nadbytočný tuk, cítime sa plní energie a nehladujeme.

Aké najčastejšie chyby pri chudnutí ľudia robia?

Ľudia chcú rýchle výsledky a preto absolvujú radikálne diéty s obmedzením kalórií a živín. Sú ochotní krátkodobo prijímať veľmi málo jedla, čo spôsobí spomalenie metabolizmu a úbytok svalovej hmoty.
 

Ako fungujete a ako je nastavený samotný program. Je udržateľný dlhodobo?

Samotnému programu predchádza vstupná konzultácia, kde si s klientom všetko preberieme. Urobíme vstupnú diagnostiku a na základe nej nastavíme správny príjem živín. Každý má program prispôsobený individuálnym potrebám a dennému výdaju. Program má 3 kroky a ten posledný je už celoživotný stravovací režim. Klient sa v priebehu programu naučí, ako pristupovať k jedlu a zloženiu taniera. Posledný krok je také zmiešanie s bežným životom, aby bol jeho výsledok celoživotne udržateľný a nemusel už redukciu hmotnosti riešiť. Naučí sa pracovať so svojim telom.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
15. jún 2024 02:09