Ako dosiahnete to, aby boli Vaši klienti dlhodobo disciplinovaní aj keď už nie sú pod „dohľadom“?
Veľmi jednoducho. Počas programu sa s klientmi stretávame približne 1 x mesačne. Udržateľnosť je hlavný bod, ktorý spolu preberáme a na ktorý sa pripravujeme. Keď klient vidí výsledky, cíti sa výborne plný energie, má obrovskú motiváciu nevrátiť sa späť. Ľudia sa vracajú vtedy, keď im stravovanie nevyhovuje. Mojim cieľom je, aby klientovi stravovací režim vyhovoval a cítil sa v ňom výborne. Vtedy aj keď občas vybočí, rád sa vracia späť.
Čo je zdravé a udržateľné chudnutie? Aký úbytok na hmotnosti je normálny a zároveň žiadaný napríklad za mesiac?
To je individuálne podľa toho, z akej váhy ideme a koľko kilogramov tuku potrebujeme zredukovať. Pri vyšších váhach je to 1 až 1,5 kg tuku týždenne, pri menších redukciách je to 0,5 až 0,8 kg tuku týždenne. Pri každom meraní sledujeme svalovú hmotu, pretože cieľom je redukovať z tuku.
Čo je alfou a omegou zdravého stravovania?
Mať v stravovaní poriadok, ja tomu hovorím „koľajnice“. Jedávať pravidelne približne v rovnakých časoch, mať proste režim. Prijímať 3 základné taniere denne (raňajky, obed a večeru) zložené z vyváženého pomeru bielkovín, tukov a sacharidov. Pomer živín je 50/30/20 sacharidy/bielkoviny/tuky. Pri príprave jedla využívame prirodzené potraviny, vyhýbame sa ultra spracovaným potravinám. A nezabúdame na pitný režim 2,5 l vody denne. Naše telo sa nastaví a potom funguje ako hodinky, aj keď mu občas dáme niečo „zakázané“.