Analýzu chodidel a nášľapu si skúsila aj Lucia Mokráňová.Running Lab, Intersport Foltán
StoryEditor

Nesprávny výber tenisiek aj na bežný deň môže poriadne uškodiť. Odborník na beh nám vysvetlil prečo!

13.03.2024, 11:34
Zdravie

Poznáte to? Vyberiete sa do športového obchodu poohliadnuť po funkčných teniskách, v ktorých by sa vám dobre chodilo celý deň, ale zostanete v širokej ponuke zmätený. Lenže mestské, "estetické" tenisky nikdy nesplnia účel, ako športové. Tie sú totiž vyvinuté i proti nárazom päty. Pozrite, ako si vybrať tie správne, vďaka modernému 3D skenovaniu chodidla.

Čo dokáže analýza chodidla a nášľapu

Okrem toho, že analýza presne identifikuje, či máte vysokú klenbu, ploché nohy alebo zdravé chodidlá, odporučí druh vložiek do topánok, ktoré by ste potrebovali. Správne vložky do topánok šetria opotrebenie kĺbov, tlmia dopady, zabraňujú unaveným chodidlám. Kto má väčšinu svojej váhy na päte, tomu vložky do topánok odpružia päty a nenamáhajú ich. Vložky šetria opotrebenie kĺbov, sú prevenciou vydratia bedrového kĺbu a kolenného kĺbu, pomáhajú preniesť váhu tela z chodidiel a piat.

Športovo-anatomické vložky sú vhodné do všetkých topánok, okrem dámskych lodičiek, sú určené pre rekreačných športovcov, aktívnych športovcov, na turistiku, na dlhé prechádzky, aj pre tých, ktorí jednoducho obľubujú chôdzu. „Seniorom tiež odporúčame na chôdzu anatomicko-športové vložky, ako aj odpruženú športovú obuv," hovorí R. Magna.

„Špičková 3D analýza chodidla a nášľapu patrí medzi top technológie, ktoré oceňujú nielen profesionálni športovci, ale aj rekreační bežci a ľudia, ktorí sa o seba starajú, chcú sa cítiť pohodlne a zdravo. Running LAB je priestor, aby sme maximalizovali ich zážitok z behu či chôdze a zároveň im poskytli podmienky na čo najlepší výkon, preto máme k dispozícii aj bežecký pás, aby si topánky a vložky mohli vyskúšať priamo na mieste,“ upresňuje Dušan Foltán.

Fitness trénerka Mokráňová aj fighteri preferujú topánky s vložkou aj na bežný deň

Skúsenosti s analýzou chodidla a nášľapu má aj úspešná fitness trénerka Lucia Mokráňová, MMA zápasníci Robo Pukač či František Fodor alebo úspešný triatlonista a bývalý futbalista Filip Šebo. „Odkedy som absolvovala analýzu chodidla a nášľapu, tak siaham po teniskách, v ktorých mám vložky. Úprimne, najprv sa mi tomu nechcelo veriť, ale moja chôdza je ľahšia, nohy ma nebolia, dobre sa mi chodí,“ hovorí blondínka.

MMA zápasníci sa zhodujú, že odkedy absolvovali diagnostiku chodidla a používajú odporúčané vložky do topánok, viac prenášajú váhu na špičky. „Stále sa snažíme zlepšiť zapieranie do nôh. Analýza nám ukázala, že stojíme na pätách, preto si viac dávame pozor, zároveň sa bežecká obuv stala našou každodennou obuvou, pretože je extra pohodlná,“ zhodujú sa Robo Pukač aj František Fodor.

image

Známi športovci sa zhodujú, že kvalitné tenisky sú pre nich základ.

Running Lab, Intersport Foltán

Sken chodidla si môžete nechať poslať do mailu a výsledky zdieľať napríklad s vaším podológom.

 

 

 

 

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
09. máj 2024 18:42