Škorica v sebe ukrýva nespočetné množstvo liečivých vlastností.dreamstime
StoryEditor

Korenie s množstvom liečivých účinkov: Škorica okrem celulitídy pomáha aj pri týchto problémoch

09.02.2024, 09:00
Zdravie

Škorica patrí ku koreniam, ktoré sú spájané najmä so zimou, no mali by ste vedieť, že sa ju oplatí konzumovať v každom ročnom období. Vďaka svojmu bohatému obsahu vám dokáže okrem celulitídy pomôcť aj pri ďalších problémoch. Pozrite sa, čoho všetkého je schopné toto korenie.

Škorica v sebe ukrýva veľké množstvo antioxidantov, ale aj bielkoviny a vlákninu. Rovnako tak v nej môžete nájsť vitamíny a minerály, ako je napríklad železo, vápnik, zinok či fosfor. Vďaka bohatému obsahu je cenená už odpradávna. Dôvodom je najmä fakt, že dokáže pomôcť pri všemožných problémoch a ochoreniach. Pozrite sa, prečo by ste mali škoricu konzumovať častejšie.

Posilní imunitu

Ak vás bude trápiť infekcia alebo vírus, zavolajte si na pomoc škoricu. Tá v sebe ukrýva antimikrobiálne, protiplesňové a antivírusové vlastnosti, vďaka ktorým je schopná posilniť imunitu a obranyschopnosť organizmu. Okrem toho zmierňuje bolesť hrdla, nachladnutia a bojuje proti zápalu pľúc.

Podporuje trávenie

Škorica je skvelá aj pri podpore trávenia. Predovšetkým vám môže pomôcť pri nepríjemnej hnačke, nadúvaní a plynatosti. Stačí, ak si zaobstaráte jej extrakt, ktorý konzumujte raz denne po dobu jedného týždňa.

Ozdravuje srdce

Toto liečivé korenie je schopné aj zlepšiť zdravie vášho srdca. Keďže znižuje krvný tlak, zlepšuje regeneráciu tkanív a zvyšuje krvný obeh, dokáže vyliečiť rôzne srdcové choroby a zabrániť vzniku mozgovej príhody.

Zlepšuje náladu

Keď sa budete cítiť zle, unavene a nebudete mať na nič náladu, naservírujte si škoricu. Tá má vynikajúce povzbudzujúce účinky, vďaka ktorým dokáže zlepšiť náladu a zbaviť vás stresu či úzkosti.

Dych bez zápachu

Trápi vás zápach z úst? Namiesto ústnej vody použite kloktadlo so škoricou, ktorá prospieva ústnej hygiene a bojuje proti baktériám. Okrem toho môže pomôcť aj so zubným kazom či zápalom dutín.

Skvelá na celulitídu

Škoricu môžete použiť aj v boji proti celulitíde. S kľudom ju primiešajte do telového krému, natrite na postihnuté miesta a zabaľte ich fóliou. Po pol hodine fóliu odstráňte a tešte sa z pokožky bez celulitídy.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
28. apríl 2024 01:17