Spoznajte psyllium a jeho liečivé účinky.dreamstime
StoryEditor

Poznáte psyllium? Tento rastlinný doplnok výživy ocenia črevá aj žalúdok

31.01.2024, 17:00
Zdravie

Počuli ste už o psylliu? Jedná sa o rozpustnú vlákninu získanú zo semien skorocela indického. Ak by ste teda chceli začleniť do svojho jedálnička niečo zdravé a zároveň niečo, čo vám môže pomôcť s veľkým množstvom problémov, rozhodne siahnite po psylliu. Pozrite sa, aké liečivé účinky v sebe ukrýva.

Skorocel indický pravdepodobne poznáte, no počuli ste už o psylliu? Ide o výživový doplnok, ktorý sa získava zo semien tejto rastliny. Konzumovať ho môžete vo forme kapsúl, ale aj prášku či granúl, takže ním môžete skvele doplniť vaše sladké raňajkové menu. Okrem toho by ste mali vedieť, že psyllium v sebe ukrýva všemožné liečivé účinky, vďaka čomu vám môže pomôcť s množstvom problémov. Pozrite sa, na čo všetko je dobré. 

Skvelé pre vaše srdce

Vláknina je skvelá najmä pre zdravie vášho srdca. Ak vás preto trápi nejaké srdcové ochorenie, vysoký krvný tlak alebo hypertenzia, začnite užívať psyllium, ktoré obsahuje veľké množstvo vlákniny.

Zbohom zápcha či hnačka

Neviete zastaviť hnačku alebo vás naopak trápi zápcha? Naordinujte si psyllium, ktoré pôsobí aj ako preháňadlo. Keďže pomáha telu vstrebať vodu, dokáže zvýšiť objem a vlhkosť stolice, čím bude vyprázdňovanie omnoho jednoduchšie a menej bolestivejšie. Ak budete psyllium užívať na pravidelnej báze, vaša stolica sa dokonca môže zlepšiť celkovo.

Ocenia ho aj cukrovkári

Psyllium je schopné spomaliť trávenie potravy, vďaka čomu dokáže regulovať hladinu cukru krvi. Týmto pádom potešia jeho účinky najmä cukrovkárov, ktorý potrebujú znížiť hladinu cukru.  

Znižuje cholesterol

Keďže psyllium pomáha vylučovať z tela tuky a žlčové kyseliny, pričom na vytvorenie nových využíva pečeň cholesterol, tento doplnok výživy je schopný znížiť hladinu cholesterolu.

Pomôže aj pri chudnutí

Túžite schudnúť, no nejako sa vám nedarí? Zaobstarajte si psyllium, ktoré je skvelým pomocníkom pri odbúravaní tuku z tla. Dôvodom je najmä fakt, že znižuje chuť do jedla, spomaľuje trávenie a zabraňuje prejedaniu sa. Vďaka tomu tak môžete zhodiť nechcené kalórie a tešiť sa z vysnívanej postavy.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
02. máj 2024 03:06