Odvar z dubovej kôry vám pomôže pri množstve problémov.dreamstime
StoryEditor

Pripravte si liečivý odvar z dubovej kôry: Jej účinky na zdravie vás prekvapia

06.02.2024, 17:00
Zdravie

Dub letný je už odpradávna považovaný za veľmi posvätný strom. Dôvodom je najmä fakt, že jeho kôra v sebe ukrýva neuveriteľné množstvo liečivých účinkoch. Pomôcť vám môže zvonka a dokonca aj zvnútra. Ak by ste chceli pre svoje zdravie urobiť niečo dobré, pripravte si odvar z dubovej kôry. S týmto všetkým vám dokáže pomôcť.

Dubovú kôru si môžete nazbierať v lese, ale aj kúpiť v lekárni. Vďaka tomu, že v sebe ukrýva účinné látky, ako sú napríklad triesloviny, flavonoidy či horčiny a množstvo telu prospešných vitamínov a minerálov, je schopná pomôcť pri rôznych problémoch. Či už vás trápi ochorenie bakteriálneho, vírusového alebo zápalového pôvodu, skúste si zaobstarať dubovú kôru. Pozrite sa, na čo všetko môžete využiť jej účinky.

Na rany, prechladnutie aj zápal

Dubová kôra je skvelá najmä v tom, že sa dá použiť zvonka aj zvnútra. Práve z tohto dôvodu sú jej liečivé účinky naozaj veľmi bohaté. V prvom rade vám môže pomôcť pri všemožných kožných problémoch, ako je napríklad akné, ekzém či zápal. Rovnako tak je schopná liečiť plesne na nohách, urýchliť hojenie rán, odstrániť kŕčové žily a zbaviť vás nadmerného potenia. Čo sa týka vnútorných problémov, jej silné účinky môžete využiť pri nepríjemnom prechladnutí, hnačke či hemoroidoch. Ak vás bude trápiť zápal ústnej dutiny, zavolajte si na pomoc dubovú kôra, ktorá za vás vďaka svojmu obsahu dokáže vyriešiť zápal ďasien či afty. Zaujali vás jej účinky? Pripravte si liečivý odvar.   

Čaj, kúpeľ či kloktadlo?  

Ak vás trápi nejaký vnútorný problém, pripraviť si môžete čaj z dubovej kôry. Stačí, ak do malého hrnca nasypete približne jednu čajovú lyžičku dubovej kôry, zalejete vlažnou vodou a povaríte desať minút. Napokon odvar nechajte chvíľku odstáť, preceďte a pite dvakrát denne. Vďaka tomuto čaju sa zbavíte problémov so žalúdkom, hnačky či otrave jedlom. Túžite po tom, aby vám pokožku neprekrývalo nepekné akné či ekzém? Pridajte si do kúpeľa vylúhovaný odvar z dubovej kôry a tešte sa z dokonalej pleti. Ak vás naopak pochytil silný kašeľ či prechladnutie, pripravte si z kôre kloktadlo. Ak hľadáte tipy na chutné a zdravé recepty inšpirujte sa na našom webe varimespolu.sk. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 15:36