Sušené figy sú plné vitamínov a minerálov.dreamstime
StoryEditor

Vymeňte sladkosti za figy, takto z nich budete profitovať. Ale siahnite po menej kalorických

22.01.2024, 08:00
Zdravie

Čerstvé ovocie by malo byť denne súčasťou vašich jedálničkov. V zime sú síce možnosti trošku obmedzené, no alternatív ako vaše obľúbené plody nahradiť aj v tomto ročnom období je stále dosť. Sušené figy sú chutné, plné vitamínov a ak nimi nahradíte sladkosti, bude z nich profitovať aj váš organizmus. Čo sa o cukríkoch či keksoch povedať nedá.

Únava

Únavu najčastejšie zaháňate kofeínovými nápojmi, ale tiež keksíkmi, či čokoládou, ktoré máte práve po ruke. Ide o rýchly cukor, vďaka ktorému budete okamžite cítiť prílev energie. No sú tu aj zdravšie alternatívy, ako spomenuté sladkosti. Sušené figy zaženú chuť na sladké a poskytnú cukor, ktorý vám dodá energiu. Zároveň dáte telu aj niečo viac, než len prázdne kalórie.

Figy pre zdravie

Okrem toho, že sú rýchlym zdrojom energie a zároveň pozitívne vplývajú na peristaltiku čriev, figy pozitívne pôsobia aj na optimálnu hladinu cukru a cholesterolu v krvi. Spomenúť rozhodne treba aj ich pozitívny vplyv na kardiovaskulárny systém a tiež to, že ich pravidelnou konzumáciou predchádzate vzniku nádorových ochorení. Udržiavajú zdravie kostí a poradia si aj s vysokým krvným tlakom. Ak ich namočíte do teplého mlieka, sú účinným prostriedkom na vykašliavanie.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. máj 2024 09:44