shutterstock.com
StoryEditor

Trčíte každý deň v poriadnej dopravnej zápche? Spríjemnite si ju nasledovnými krokmi

05.11.2019, 17:00
Životný štýl
Idete sa každé ráno na ceste do práce zblázniť zo stojatej zápchy a nechce sa vám počúvať vkuse tých istých moderátorov v rádiu? Skúste tieto tipy a ani nebudete vedieť ako, a čas v zápche vám ujde oveľa rýchlejšie.

Vypočujte si hudobný album
... presne ten, ktorý máte vo vašom smartfóne alebo na USB kľúči uložený už niekoľko mesiacov. V niektorých prípadoch sú zápchy natoľko dlhé, že si možno budete môcť vypočuť celý album od začiatku až do konca.

Audio knihy
Poznáte to. Nestíhate si prečítať vašu obľúbenú knihu, pretože od momentu, ako prídete domov, až kým neodpadnete do postele, máte aktivít až až. Cez pripravovanie večere až po uloženie detí do postele. Audio kniha je perfektný spôsob, ako si môžete knihu „prelistovať" oveľa rýchlejšie a hlavne, takýmto spôsobom stihnete za rok „prečítať" oveľa viac kníh. Navyše, ak vozíte ráno do škôlky alebo školy vaše deti, môžete si nejakú audio knihu vypočuť aj s nimi. Alebo sa môžete spolu naučiť po anglicky. :)

Raňajky
Šanca, že stihnete zjesť aspoň niečo malé ešte pred odchodom z domu je veľmi malá, až nereálna. Preto si skúste večer pred jazdou do práce pripraviť plnenú bagetku alebo aspoň nakrájať nejaké ovocie, ktoré si môžete v zápche pohodlne zjesť.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa E V A (@get.fit.eva),

Káva
Ak ešte nevlastníte štýlový pohárik na kávu so sebou, tak by ste to mali čo najskôr zmeniť. Nie je nič jednoduchšie, ako chvíľku pred tým, ako vyrazíte, stlačiť gombík na kávovari a spraviť si kávu presne tak, ako to máte rady. Káva vás parádne nakopne do dňa.

Spoločnosť
Máte suseda alebo susedku, ktorý/ ktorá cestuje tým istým smerom, no cestuje väčšinou MHD? Ak máte miesto v aute, skúste nabudúce niektorému zo susedov navrhnúť, či by vám nerobil spoločnosť na ceste do práce. Urobíte tak hneď dva dobré skutky. Poskytnete susedovi pohodlnejšiu jazdu v teplúčku a navyše, urobíte niečo dobré pre životné prostredie. Vždy je lepšie, keď je v aute viac ľudí a tým pádom je vaša uhlíková stopa menšia. :)

Mejkap
Toto je iba pre tie zručnejšie a šikovnejšie. Najlepšie je, keď chodíte do práce s vašim partnerom, ktorý môže šoférovať a vy môžete usilovne pracovať na vašej vizáži. Ak šoférujete sama, možno sa dokážete nalíčiť aj tak. Veď nie nadarmo sa hovorí, že žena dokáže robiť niekoľko vecí naraz.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Somorjai-Gáti Eszter (@momlovesdiamonds),

Zavolajte známej, ktorú ste dlho nevideli
Aj keď ranné telefonáty našim známym nie sú úplne bežné, pretože radšej si s niekym zavoláme večer alebo počas víkendu, ale môžete to minimálne skúsiť. To, že ženy sú ukecané je jasné, takže ak zavoláte tej pravej osobe, nebudete vedieť ako, a zrazu budete v práci, bez toho, aby ste sa zbytočne rozčuľovali nad tým, aká je znova zápcha. A vašej kamarátke určite dobre padne, keď si na začiatku dňa pokecáte a poklábosite :)

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 02:38