Fenikel je super zelenina na chudnutie.dreamstime
StoryEditor

Fenikel – zázrak na vaše zdravie aj štíhlu líniu. Zaútočí najmä na tuk na bruchu!

04.11.2023, 08:00
Zdravie

Fenikel v našich končinách stále nepatrí k tým druhom zeleniny, ktoré by ste mali pravidelne vo vašom jedálničku. A to je škoda. Je to totiž surovina, ktorá pomôže nie len vášmu zdraviu, ale aj kráse. Jeho pravidelnou konzumáciou zabezpečíte svojmu telu dostatočný prísun živín, vitamínov a minerálov.

Na prechladnutie

Už spomínaný vitamín C, ktorý je vo fenikli zastúpený, pomáha pri budovaní imunitného systému. Ten je potrebné podporiť najmä v tomto sychravom počasí, kedy na vás baktérie a vírusy útočia zo všetkých strán. Antibakteriálne účinky má aj táto zelenina a esenciálne oleje, ktoré sa z feniklu získavajú. Tie pomáhajú vykašliavať hlieny a znižujú ich tvorbu. Fenikel je zároveň protizápalový.

Minerály v hlavnej úlohe

Okrem vitamínov sú vo fenikli zastúpené aj minerály. Železo výrazne podporí tvorbu rôznych zložiek krvi. Je teda účinným liekom pri anémií. Je tiež bohatý na zinok, draslík, chróm, meď, mangán a mnohé iné. Fenikel je zdrojom vlákniny. Tú oceníte nie len pri chudnutí, ale aj pri trávení a udržiavaní optimálnej hladiny cholesterolu v krvi. Vďaka tomu si udržíte v zdraví nie len cievy, ale aj srdce.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. máj 2024 03:19