Fenikel je super zelenina na chudnutie.dreamstime
StoryEditor

Fenikel – zázrak na vaše zdravie aj štíhlu líniu. Zaútočí najmä na tuk na bruchu!

04.11.2023, 08:00
Zdravie

Fenikel v našich končinách stále nepatrí k tým druhom zeleniny, ktoré by ste mali pravidelne vo vašom jedálničku. A to je škoda. Je to totiž surovina, ktorá pomôže nie len vášmu zdraviu, ale aj kráse. Jeho pravidelnou konzumáciou zabezpečíte svojmu telu dostatočný prísun živín, vitamínov a minerálov.

Skvelú chuť feniklu oceníte v rôznych receptoch. Už si len nájsť ten, ktorý najviac poteší vaše chuťové poháriky.

Plný vitamínov

Fenikel má vysoký obsah vitamínov. Okrem vitamínu C, ktorý vaše telo pre správne fungovanie potrebuje počas celého roka, sú to aj niektoré vitamíny skupiny B, ktoré sú nemenej dôležité. Za zmienku tiež stoja vitamíny A, E a K. Tie sú rozpustné v tukoch a priaznivo vplývajú aj na zdravie a vitalitu kože.

Štíhla vďaka feniklu

Fenikel obsahuje pomerne málo kalórií. Práve preto sa ho môžete najesť do sýta. Viaže na seba tuky už v črevách. Tie sa následne neukladajú na tých partiách tela, ktoré sú často kritické. Ďalším plusom je, že má odvodňujúce účinky. Zbaví vás tak prebytočnej vody v tele a tiež prípadných opuchov.

Pre deti aj mamičky

Fenikel zrejme poznajú všetky maminky, ktoré sa u svojich ratolestí stretli s bolesťami bruška. Vďaka feniklu, ktorý bojuje proti plynatosti ich novorodenci zvládajú oveľa lepšie. Čaj zo semien feniklu teda nemôže chýbať v boji proti nepríjemným kolikám. Čaj by mal byť aj vo výbave dojčiacich mamičiek, pretože podporuje tvorbu mlieka.

image

Feniklový čaj pomôže pri rôznych tráviacich problémoch.

dreamstime
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
28. apríl 2024 23:55