Zaraďte teff do svojho jedálnička.dreamstime
StoryEditor

Poznáte teff? Pomôže vás s budovaním imunity, chudnutím a spaľovaním tukov

12.10.2023, 14:00
Zdravie

Pestrý jedálniček bohatý na suroviny, ktoré sú nie len chutné, ale aj zdravé je základ úspechu, ak sa snažíte zdravo žiť. Experimentuje, skúšajte nové jedlá a dajte šancu aj potravinám, o ktorých ste doteraz toho veľa nepočuli. Teff určite patrí medzi ne. Bezlepková obilnina si zaručene vďaka svojej chuti a tiež zdravotným benefitom zaslúži stále miesto vo vašom jedálničku.

Teff, ktorý možno poznáte aj pod názvom milička habešská či trpaslíčie proso má množstvo zdravotných benefitov. Okrem toho vám pomôže aj s chudnutím.

Nutrične vyvážený

Aj napriek tomu, že ide o obilninu, teff je bohatý na bielkoviny. No nie len to. Obsahuje množstvo vitamínov a minerálov, pričom za zmienku stoja najmä vitamíny skupiny B. V teffe je prítomný tiež mangán, horčík, draslík, železo, meď, zinok či fosfor a vápnik. Kombinácia spomínaných látok z neho robia potravinu, ktorá pôsobí priaznivo na vaše trávenie, chudnutie či posilňuje imunitný systém a mnoho ďalšieho.

Zbaví vás toxínov

Teff je skvelým zdrojom vlákniny. O tom, aká dôležitá je pre organizmus ani nemusíme hovoriť. Nielen že pozitívne vplýva na trávenie, ale poradí si aj s problémami akými je nadúvanie či zápcha. Navyše na seba dokáže naviazať toxíny a vylúči ich z tela. Vďaka teffu sa budete cítiť oveľa dlhšie sýti, preto by ste ho mali konzumovať aj keď sa snažíte o redukciu váhy. Teff dokonca potláča chuť do jedla, čo je plus najmä pre tých, ktorí majú tendencie stále niečo vyjedať. A aby toho nebolo málo, podporuje aj spaľovanie tukov. O dôvod viac túto superpotravinu konzumovať.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
30. apríl 2024 22:18