Výhody fermentovania
Prvou výhodou je, že neplytváte surovinami, ktoré máte nazvyš. Druhou výhodou je, že máte po ruke chutnú, zdravú a chrumkavú zeleninu aj mimo sezóny. Ďalšou nezanedbateľnou výhodou je, že sú tieto potraviny oveľa ľahšie stráviteľné a vy tak môžete ich konzumáciou pre vaše trávenie získať maximum. V neposlednom rade je treba podotknúť, že sú plné živín, minerálov a vitamínov, ktoré posilňujú váš imunitný systém.
Čo fermentovať?
Najčastejšie sa fermentujú rôzne druhy zeleniny, ideálne tej tvrdšej. Kapusta, uhorky, mrkva, ale aj mix rôznych druhov zeleniny. Fantázii sa medze nekladú. Tipov ako fermentovať a čo všetko budete potrebovať ak chcete zaviesť fermentovanie aj do vašej domácnosti nájdete mnoho. Stačí si vybrať spôsob, ktorý vám bude čo najviac vyhovovať.