Za väčším bruškom môžu stáť aj zdravotné problémy.dreamstime
StoryEditor

Za tuk na bruchu nie je zodpovedné len zlé stravovanie. Váš problém môže byť úplne iný

26.09.2023, 08:00
Zdravie

Tuk na bruchu je problém, ktorý trápi väčšinu žien a aj mužov. Hoci tí mu prikladajú oveľa menší význam, než ženy. Kto už raz boj s tukom na bruchu zvádzal ten vie, že vyhrať ho je veľmi náročné, no nie nemožné. Strava či pohyb sú síce veľmi dôležité, no do úvahy je potrebné brať aj iné faktory.

Ochorenia

Jeden z nežiadúcich účinkov a tým je práve priberanie do brucha sprevádza aj ochorenie vaječníkov. Pri polycistických vaječníkoch ženy veľakrát bojujú nie len so samotným ochorením, ale aj s týmto javom, ktorý sa k nemu sekundárne pridruží.

Stres

Stres je prítomný v živote takmer každého z vás. No mnohokrát stojí nie len za priberaním, ale aj za oveľa vážnejšími, zdravotnými problémami. Eliminujte ho vo vašom živote pokiaľ možno čo najviac. Športujte, aby ste nadobudli harmóniu, ktorá je pre zdravé fungovanie organizmu potrebná. Stres ide ruka v ruke s kortizolom, stresovým hormónom. Práve ten je zodpovedný za ukladanie tuku a spomaľovanie metabolizmu. Kortizol sa vám však môže tvoriť aj v prípade, že telo vystavujete enormnej záťaži, napríklad aj pri športovaní, alebo pri už spomínanom, nedostatku spánku.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
15. máj 2024 12:43