Zbavte sa modrín pomocou domácich trikov.dreamstime
StoryEditor

Máte modriny? Pomôžu vám triky priamo z vašej kuchyne

25.09.2023, 08:00
Zdravie

K nepeknej modrine niekedy prídete bez toho, aby ste vedeli kde ste sa udreli. A hoci to nie je nič vážne, určite sa modrín na tele chcete zbaviť čo najskôr. Pomôže vám jemná masáž miesta, na ktorom sa modrina tvorí, no aj vychytávky priamo z vašej domácnosti.

Vyskúšajte doslova na vlastnej koži ako funguje ocot, petržlenová vňať, ale aj zubná pasta.

Petržlenová vňať

Petržlenovú vňať netreba zvlášť predstavovať. Bežne ju používate nie len na dochutenie, ale aj ozdobenie vašich pokrmov. Je plná vitamínov a látok, ktoré prospievajú vášmu zdraviu. No tentokrát svoje využitie nájde úplne inde. Ak máte na tele veľkú modrinu, jej farbu, ale aj prípadný opuch stiahne práve táto zelená vňať. Stačí, ak ju nasekáte úplne nadrobno a položíte na postihnuté miesto. Cez vňať dajte ešte potravinovú fóliu a obviažte, prípadne prelepte. Tento obklad nechajte pôsobiť počas noci.

Ocot

O tom, že ocot je všestranný pomocník ste sa iste presvedčili už neraz. Čistí, dochucuje, zbavuje vašu domácnosť vodného kameňa či škvŕn a teraz aj modrín. Na modriny vám skvele poslúži biely ocot, ktorý má regeneračné účinky a zvyšuje prietok krvi, vďaka čomu modrina rýchlejšie vybledne. Podobne ako v predošlom prípade si urobte jednoduchý obklad. Do octu namočte buď gázu, alebo tampón, priložte na modrinu, obviažte a nechajte pôsobiť.

Zubná pasta

A do tretice prichádza na rad zubná pasta. Zrejme nie je žiadnym prekvapením, že vám dokáže pomôcť, veď zubnú pastu si často ľudia dávajú ako prvú pomoc pri herpesoch, kútikoch na ústach či zapálených vyrážkach. Vyskúšajte teda aj trik na modriny. Stačí, ak pastou natriete miesto, na ktorom sa modrina vytvorila, opäť preložíte potravinovou fóliou a o viac sa už nemusíte starať.

ANKETA
Poznali ste trik so zubnou pastou?

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 21:25