Rakytník je bohatý na rôzne vitamíny a minerály.Shutterstock
StoryEditor

Rakytník: Na imunitu, zdravé srdce aj krásnu pleť. V boji proti chorobám nenahraditeľný!

16.09.2023, 14:00
Zdravie

Prevencia proti rôznym chorobám je základ. Zahájte ju preto čo najskôr a proti vírusom a baktériám vytiahnite tie najsilnejšie zbrane. Skôr, než sa začnete dopovať rôznymi vitamínmi, siahnite po prírodných alternatívach, ktoré toho ponúkajú často oveľa viac. Presne ako rakytník, ktorý je v boji proti chorobám nenahraditeľný.

Rakytník je bohatý na rôzne vitamíny a minerály čo z neho robí potravinu so superschopnosťami.

Nadupaný vitamínmi

Rakytník je vitamínmi doslova nadupaný. Obsahuje množstvo vitamínov skupiny B a tiež vitamín A a C, ktorého je v malých bobuľkách ukrytých viac, než by ste si mysleli. Okrem toho obsahuje karetonoidy, flavonoidy či éterické oleje. Nechýbajú však ani minerály ako železo, vápnik, draslík a horčík. Za zmienku však stoja aj omega 3 a omega 6 mastné kysliny, ktoré sú pre správne fungovanie organizmu nevyhnutnosťou. No a na záver je dôležité spomenúť, že rakytník je zdrojom antioxidantov, ktoré hrajú v boji proti chorobám či voľným radikálom podstatnú úlohu.

Imunita a ochorenia

Vďaka všetkým zastúpeným vitamínom a minerálom je rakytník dôležitý pri budovaní imunity. No pomôže vám aj v prípade, že vás choroba predsa len položila do postele. Na organizmus pôsobí pozitívne pri bežnom nachladnutí, no poradí si aj s chrípkou či kašľom a ochoreniami horných dýchacích ciest.

Na kožu

Rakytník má regeneračné a hojivé schopnosti. Podporuje tvorbu kolagénu a pokožku hydratuje. No práve kolagén je v tomto prípade kľúčový, pretože hlavne vďaka nemu ostáva pokožka hladká, vypnutá a bez hlbokých vrások.

Proti zápalom aj bolestiam

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 07:37