Rýchla chôdza v sebe ukrýva veľké množstvo benefitov.Shutterstock
StoryEditor

Schudnete a budete sa cítiť šťastnejšie: Začnite s rýchlou chôdzou už teraz a tešte sa z jej účinkov

05.09.2023, 19:00
Zdravie

Túžite schudnúť alebo sa cítiť fyzicky aj psychicky lepšie? V tom prípade by ste mali začať s rýchlou chôdzou. Tá vám nielenže pomôže bojovať s nadbytočnými kilami, ale takisto zlepší náladu a vylieči všemožné ochorenia. Pozrite sa, prečo sa oplatí vyskúšať rýchlu chôdzu.

Či už sa chcete dožiť vyššieho veku, zhodiť pár kíl alebo sa jednoducho cítiť lepšie vo svojom tele, pohyb je pre vás tou najlepšou voľbou. Ak vás však nebaví chodiť do posilňovne, začať môžete s rýchlou chôdzou. Tá podľa odborníkov totiž môže byť jedným z účinných spôsobov, ako zlepšiť svoje fyzické, ale aj psychické zdravie. Ak sa ju rozhodnete praktizovať pravidelne, stačí vám pol hodina denne a výsledky môžete pocítiť už po pár týždňoch.

Schudnite s rozumom

Keď sa rozhodnete začať s chôdzou s tým, že chcete pár kíl schudnúť, mali by ste sa zamerať na rýchlosť chôdze a jej dĺžku. Ak totiž budete chodiť po mierne náročnom teréne dostatočne rýchlo a dlho, môžete podporiť rýchlejšie spaľovanie a zhodiť tuk z problémových partii. Ak však budete chodiť po rovnej ceste približne 15 minút denne, nečakajte od toho veľké zázraky.

Cíťte sa šťastnejšie

Po ťažkom dni v práci, hádke s partnerom či nedostatku spánku by ste si nemali ľahnúť k televízii, ale ísť sa poprechádzať. Rýchla chôdza vám totiž dokáže zvýšiť prietok kyslíky v tele a tým zlepšiť náladu, odstrániť stres, hnev či napätie.

Podporte kreativitu

Či už sa učíte na skúšku alebo potrebujete podporiť kreatívne myslenie v práci, mali by ste začať s rýchlou chôdzou. Tá je schopná zlepšiť prúdenie krvi v tele, dopraviť potrebné živiny do mozgu a podporiť tak lepšiu myseľ.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
02. máj 2024 07:26