Ktoré nápoje sú pre vaše zdravie najlepšie?dreamstime
StoryEditor

Sladené, minerálne či z kohútika: Ktoré nápoje vám svojim obsahom môžu zbytočne ublížiť?

12.08.2023, 19:00
Zdravie

Dostatočný pitný režim je dôležitý nie len v lete, ale počas celého roka. Po akých nápojoch siahnete najčastejšie? Či už je to voda z kohútika alebo sladený či minerálny nápoj, mali by ste vedieť, čo je pre vaše zdravie najlepšie. Pozrite sa, ktoré nápoje predstavujú veľkých nepriateľov pre vaše telo a ktoré naopak dobrých spojencov.

Práškové nápoje

Už z názvu je jasné, že to nebude nič zdravé. Nápoje z prášku obsahujú množstvo cukru, kyseliny citrónovej, všemožné príchute, farbivá a umelé sladidlá. Hovorí sa, že sú dokonca horšie ako kolové nápoje, a preto ich radšej vôbec nekonzumujte.

Kolové nápoje

Kola patrí k jedným z najobľúbenejších nápojov, no pritom aj k najnezdravším. Ukrýva totiž v sebe látky, ktoré dokážu zvýšiť krvný tlak, cholesterol, spôsobiť problémy so srdcom, cukrovku či priberanie. Samozrejme, ak pijete kolový nápoj raz za čas, nemusí sa vám nič stať, no ak je to na pravidelnej báze, radšej s tým skoncujte.

Ovocné a bylinné čaje

Čaje patria k príjemnému spestreniu pitného režimu a mnohé z nich majú liečivé účinky, no ani s nimi by ste to nemali preháňať. Ovocné čaje totiž môžu podráždiť vaše trávenie a bylinné naopak spôsobiť problémy so spánkom či iné.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
12. máj 2024 01:22