Doprajte si zmrzlinu častejšie a čerpajte z jej benefitov.dreamstime
StoryEditor

Studená, chutná, ale aj zdravá: Zmrzlina je dobrá na zlepšenie nálady či chrípku

29.07.2023, 19:00
Zdravie

V horúcom letnom dni je na schladenie organizmu najlepšia zmrzlina. Okrem osvieženia však dokáže potešiť chuťou a dokonca aj liečivými účinkami. Nielenže zlepší náladu, no rovnako tak dokáže zmierniť príznaky chrípky. Pozrite sa, čo vášmu zdraviu ponúka táto studená pochúťka.

Čokoládová, citrónová, jahodová alebo karamelová. Zmrzlina je na horúce letné dni ako stvorená. Avšak okrem toho, že je chutná a osviežujúca, rovnako tak sa môže pochváliť aj zdravotnými výhodami. Samozrejme, pomôcť vám môže len vtedy, keď ju nebudete konzumovať hltavo. Ak si ju totiž vychutnáte pomaly, zvýrazní sa jej chuť a dokáže zatočiť s týmito problémami.

Zlepšuje náladu

Podľa vedcov dokáže konzumácia zmrzliny zvýšiť produkciu hormónu šťastia v tele. To znamená, že sa po jej zjedení budete cítiť šťastnejšie, spokojnejšie a teda aj zdravšie. Pri najbližšej prechádzke mestom si preto nezabudnite kúpiť aspoň jeden kopček a potešte svoju myseľ.  

Na imunitu či silné kosti

Zmrzlina v sebe ukrýva nespočetné množstvo vitamínov, vďaka ktorým dokáže posilniť imunitný systém, kosti, ale aj zdravie pokožky. Rovnako tak je skvelá na problémy so srdcom a starnutie.

Skvelá pri PMS

Ak vás pred menštruáciou zvyknúť potrápiť nepríjemné príznaky PMS, naservírujte si dva kopček zmrzliny. Vďaka nim sa zbavíte zmien nálad, kŕčov, bolesti v poprsí, nafúknutia či únavy.

Pomôže pri ťažkom tréningu

Keďže zmrzlina obsahuje kalórie, vitamíny a minerály, môže vás nabudiť energiou a zlepšiť celkový výkon. Možno aj z tohto dôvodu by ste si ju mali naservírovať pred ťažkým tréningom či náročnou túrou. Verte, že vďaka nej budete vládať tak, ako nikdy predtým.

Lepší spánok

Zmrzlina dokáže stimulovať mozgovú činnosť. Práve z tohto dôvodu sa vám po jej konzumácii môže zlepšiť sústredenosť, pamäť a znížiť stres. Rovnako tak vás dostane do pohody, vďaka čomu sa vám bude omnoho lepšie zaspávať.

Bojovníčka proti chrípke

Táto studená pochúťka je skvelý aj na veľké množstvo závažných problémov. Nielenže dokáže bojovať s rakovinou, ale aj vírusovými ochoreniami ako je chrípka, prechladnutie či HIV.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 09:13