Rebarboru by ste si mali dopriať častejšie najmä kvôli jej liečivým účinkom.dreamstime
StoryEditor

Pomôže s menopauzou, chudnutím či akné: Rebarbora je zázračná zelenina, ktorá stojí o vašu pozornosť

03.06.2023, 19:00
Zdravie

Aj keď je rebarbora v skutočnosti zelenina, často ju používate ako prísadu do koláčov. Vedeli ste však, že táto rastlinka v sebe ukrýva aj zázračné schopnosti. Dokáže vám pomôcť s chudnutím, menopauzou alebo akné. Pozrite sa, na aké ďalšie problémy môžete jej liečivé účinky využiť.

Rebarbora sa okrem koláčov často využíva aj v medicíne. Môže za to aj fakt, že obsahuje veľké množstvo minerálov, ako je napríklad horčík, jód, železo či kyselina listová. Okrem toho je skvelým zdrojom vlákniny, vďaka čomu vám dokáže pomôcť s mnohými zdravotnými problémami. Ak by ste z nej chceli získať čo najviac, konzumujte ju surovú. Zo stoniek si môžete pripraviť šalát alebo ranné smoothies. Pozrite sa, aké sú liečivé účinky kyselkavej rebarbory.  

Pomôže so spaľovaním kalórii

Keďže rebarbora obsahuje malé množstvo kalórii, môže vám vo veľkom pomôcť pri chudnutí. Nielenže ustráži vašu líniu, ale spáli kalórie a zlepší celkový metabolizmus. Stačí, ak si ju doprajete na raňajky vo forme smoothie alebo si z nej pripravíte zdravý koláč.

Skvelá pri zápche

Táto zázračná zelenina je skvelým bojovníkom proti žalúdočným a črevným baktériám. Vďaka tomu dokáže zbaviť telo toxínov a nadbytočných tukov, zastaví nepríjemnú zápchu či plynatosť a zlepší celkové trávenie.

Zabráni vzniku Alzheimerovej choroby

Rebarbora obsahuje vitamín K, ktorá zohráva dôležitú úlohu pre zdravie mozgu a nervovej sústavy. Vďaka nemu ochráni vaše psychické zdravie, zabráni oxidácii mozgových buniek a predovšetkým pomáha s oddialením vzniku Alzheimerovej choroby.

Ochráni vaše kosti

Vďaka vápniku a vitamínu K je rebarbora schopná prospievať aj vašim kostiam. Nielenže zaručí ich správny rast, ale ich ochráni a pomôže pri poraneniach. Práve z tohto dôvodu je skvelá pre športovcov, ale aj ľudí, ktorí zvyknú mať problémy s kosťami.

Zbaví pokožku akné

Rebarbora v sebe ukrýva aj vitamín A, ktorý je skvelým bojovníkom proti voľným radikálom. Ak vás trápia príznaky starnutia, vrásky, kruhy pod očami, akné alebo kožné infekcie, začnite pravidelne konzumovať túto zeleninu a stav vašej pokožky sa okamžite zlepší.

Pomôže s menopauzou

Či už vás to len čaká alebo sa v menopauze už nachádza, stále máte možnosť znížiť jej nepríjemné príznaky. Pomôcť vám v tom môže rebarbora, ktorá vás zbaví návalov horúčavy, úzkosti, zúrivosti a nespavosti.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 06:22