Pravidelná ústna hygiena je základ.dreamstime
StoryEditor

Nie len kefka vás zbaví zubného povlaku. Vyskúšajte sódu bikarbónu aj oil pulling

26.05.2023, 14:00
Zdravie

Pokiaľ ide o zuby platí pravidlo, že zdravé zuby rovná sa pekný úsmev. Zubný povlak je presne to, čo vplýva na zdravie vášho chrupu a preto je dôležité ho pravidelne odstraňovať. Pomôže vám v tom samozrejme zubná kefka, no aj iné, rovnako účinné prostriedky.

Ranný rituál

Ak máte ráno pred odchodom do práce čas a neraňajkujete, potom by ste si z času na čas mohli urobiť oil pulling, ktorý zatočí so všetkými mikroorganizmami vo vašich ústach. Stačí, ak si počas rannej prípravy do práce dáte do úst lyžičku kvalitného kokosového oleja ktorý v nich budete omieľať po dobu aspoň dvadsiatich minút a následne vypľujete. Olej má schopnosť naviazať na seba baktérie, toxíny a nečistoty a na vašich zuboch a ďasnách urobí film, ktorý ich pred nimi chráni.

image

Oill pulling ochráni vaše zuby aj ďasná.

dreamstime

Poriadna očista

Sóda bikarbóna je potravina ktorú máte bežne doma. Z času na čas by ste si zuby mohli vyčistiť aj pomocou nej. Má totiž abrazívne účinky ktoré si poradia aj so zanedbaným zubným povlakom. Do sódy pridajte pár kvapiek vody aby ste získali tuhú pastu a čistite si ňou dôkladne zuby aspoň tri minúty. Nezabudnite ani na ich vnútornú stranu. Na záver ústa poriadne vypláchnite.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 01:44