Pravidelná ústna hygiena je základ.dreamstime
StoryEditor

Nie len kefka vás zbaví zubného povlaku. Vyskúšajte sódu bikarbónu aj oil pulling

26.05.2023, 14:00
Zdravie

Pokiaľ ide o zuby platí pravidlo, že zdravé zuby rovná sa pekný úsmev. Zubný povlak je presne to, čo vplýva na zdravie vášho chrupu a preto je dôležité ho pravidelne odstraňovať. Pomôže vám v tom samozrejme zubná kefka, no aj iné, rovnako účinné prostriedky.

Čistenie zubov je pre väčšinu ľudí rutinou a venujú sa mu minimálne dvakrát za deň. Pre svoje zuby však môžete toho urobiť ešte viac.

Zdravé zuby

Čisté zuby sa nekazia. Je preto potrebné venovať ústnej hygiene dostatok času aj pozornosti. Zubná kefka rozhodne nestačí a okrem nej by ste mali pravidelne používať aj zubnú niť či škrabku na jazyk, ktorá vás zbaví baktérií. Samozrejmosťou v starostlivosti o vaše zuby a ďasná by mala byť tiež ústna voda. Okrem toho že účinne bojuje proti zápalom a baktériám, budete mať vďaka nej aj svieži dych.

Preč s povlakom

Prvou záchranou pre vás počas dňa by mohli byť žuvačky. Samozrejme bez cukru, prípadne tie s prírodnými sladidlami ktoré predchádzajú tvorbe zubných kazov. Žuvačka podporuje produkciu slín a práve tie pomáhajú zo zubov po jedle odstrániť povlak.

image

Aj kokosový olej vám pomôže zbaviť sa povlaku.

dreamstime
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. júl 2024 20:20