Na kúpeľ radšej zabudnite, sprcha je lepší nápad.dreamstime
StoryEditor

Staráte sa správne o svoje intímne partie? Nie len umývací gél, ale aj strava a oblečenie vplýva na ich zdravie

21.03.2023, 15:00
Zdravie

Niektoré ženy nevedia čo sú to problémy v intímnych partiách. U iných naopak neprejde mesiac bez toho, aby nemuseli bojovať s nepríjemnými ťažkosťami. Nie len správna intímna hygiena, ale aj jedlo a oblečenie vplýva na zdravie týchto častí tela.

Kým hygiene možno venujete dostatočnú pozornosť, na to aké spodné prádlo nosíte si už taký pozor nedávate. No príčiny môžete hľadať aj v nesprávnom jedálničku.

Hygiena

Správny výber umývacieho gélu na intímnu hygienu by ste nemali podceniť ani v prípade, že problémy nemáte. Obyčajné sprchovacie gély neobsahujú napríklad kyselinu mliečnu, ktorá priaznivo vplýva práve na tieto partie tela. Aj pH týchto produktov nie je práve ideálne a arómy, už vôbec nie. Preto spomedzi všetkých dostupných gélov vyberajte tie, ktoré sú určené práve na hygienu intímnych partií. Odborníci však varujú, že ani s hygienou to netreba preháňať a príliš časté sprchovanie tiež nie je tou najlepšou cestou. Sprcha jeden maximálne dvakrát za deň úplne stačí a na kúpeľ radšej zabudnite.

Intímne vložky

Potlesk tomu, kto vynašiel intímne vložky. Cítite sa vďaka ním sviežo počas celého dňa, no pravda je taká, že vašu pokožku jemne dráždia. Preto aj v tomto prípade striedmo a ak už aj intímky potrebujete používať väčšinu času, vyberajte tie, ktoré sú vyrobené z čo najkvalitnejších materiálov.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 04:23