Suché lakte sú aj estetický problém.
StoryEditor

Suché a šupinaté lakte sú peklo. Pripravte sa do krátkych rukávov!

13.03.2023, 12:35
Zdravie

Deväť jednoduchých tipov, ktoré vám pomôžu liečiť suchú pokožku na lakťoch.

Suché lakte môžu byť bežným problémom, hlavne v zime. Zistite ako si poradiť s týmto problémom. Niekedy sú to najviac zanedbávané oblasti tela, ktoré môžu byť najnáchylnejšie na vysušenie – tie, na ktoré často úplne zabúdame pri našej pravidelnej starostlivosti o pleť. Nemáme ich na očiach, vidíme ich v zrkadle len keď sa natočíme avšak okolie ich zbadá na prvý pohľad.

Lakte sú ukážkovým príkladom s množstvom rôznych faktorov, vďaka ktorým je suchá koža na lakťoch bežným a našťastie riešiteľným problémom.

Suché lakte sú často problémom v zime, keď teploty a úrovne vlhkosti klesajú a ochudobňujú pokožku o vlhkosť, ale to sa môže stať kedykoľvek počas roka. Napríklad každodenné fungovanie, ako je používanie drsných produktov na kúpanie, ktoré zbavujú pokožku vlhkosti, môže byť jedným z vinníkov, ktorým sa dá viac vyhnúť. Suchá, šupinatá koža na lakťoch môže byť spôsobená aj rôznymi faktormi vrátane genetiky a rôznych kožných ochorení. Ak máte obavy o suchú pokožku, určite sa poraďte so svojím lekárom.

Suché lakte sú často obzvlášť nepríjemné, pretože sa neustále pohybujú a ohýbajú. Ak sa o svoje lakte správne staráte a udržiavate ich zvlhčené, pokožka by pod tlakom tohto neustáleho pohybu nemala praskať. Avšak, keď sú vaše lakte veľmi málo navlhčené, chýba im elasticita, takže ohýbanie paže môže spôsobiť prasknutie suchej kože, keď sa naťahuje. Aby ste tomu zabránili, je dobré okamžite ošetriť a upokojiť suchú pokožku na lakťoch.

Ako sa starať o suchú, šupinatú pokožku na lakťoch?

Mierne suché lakte

Peeling – Vyrobiť si doma vlastný peeling na telo je jednoduché a znamená to, že nemusíte kupovať nový produkt. Môžete vyskúšať bežný domáci liek s trochou cukru zamiešaným do tekutého medu, ktorý je skvelý, keď ho krúživými pohybmi jemne rozotriete na lakte. Raz týždenne si urobte peeling, ktorý pomôže odstrániť suché a odumreté kožné bunky.

Hydratovať – Kľúčom k starostlivosti o suchú pokožku na lakťoch je nahradiť stratenú vlhkosť. Nezabudnite zahrnúť lakte do svojej každodennej starostlivosti o pleť a používajte hydratačný krém, ktorý je špeciálne navrhnutý tak, aby pomáhal liečiť suchú pokožku zvnútra.

image

Treba ich denne hydratovať.

Veľmi suché lakte

Deep Conditioning – používajte až mastné krémy, ktoré pôsobia ako bariéra na pokožke a uzatvárajú vlhkosť, aby pomohli rehydratovať pokožku a urýchlili prirodzený proces obnovy pokožky cez noc. Tak aby v nej uzamykala vlhkosť, no stále nechávala pokožku dýchať.

Jemne – Zbavenie sa suchej, poškodenej pokožky na lakťoch pomocou telovej kefy môže pomôcť urýchliť vizuálne zlepšenie suchej pokožky, ale pamätajte na jemnosť. Po jemnom peelingu si lakte osušte mäkkou handričkou, nie trením a aplikujte hydratačný krém

Suchá koža na lakťoch nie je niečo, čo by sme mali ignorovať – podniknite kroky a uistite sa, že lakte sú súčasťou vášho režimu starostlivosti o pleť. Pamätajte, že pravidelná hydratácia a exfoliácia sú nevyhnutné na to, aby vám pomohli udržať jemnú a zdravo vyzerajúcu pokožku na lakťoch.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. apríl 2024 21:24