Pozrite sa, prečo by ste si mali zaobstarať menštruačné nohavičky.dreamstime
StoryEditor

Oplatí sa používať menštruačné nohavičky? Pozrite sa, aké sú ich plusy a mínusy

17.02.2023, 17:00
Zdravie

Nebaví vás nakupovať každý mesiac predražené tampóny a vložky? Skúste si zaobstarať menštruačné nohavičky, ktoré zaručia pohodlie a zachránia vašu peňaženku. Sú skvelou náhradou bežných hygienických pomôcok, majú všitú absorbčnú vrstvu a predovšetkým sú ekologické. Pozrite sa, prečo sa ich oplatí používať.

Pre hygienu dokážete minúť kvantá kozmetických a hygienických pomôcok, ktoré sa po použití často menia na odpad. Aby ste ochránili našu Zem a popritom si zabezpečili pohodlie počas dní cyklu, mali by ste si zaobstarať menštruačné nohavičky. Okrem toho, že pohlcujú vlhkosť a poskytujú komfort, ochránia vás pred nepríjemným pretečením. Ich veľkou výhodou je aj fakt, že sa vyrábajú z udržateľných materiálov priamo na Slovensku alebo v Českej republike. Stále si nie ste isté ich kúpou? Pozrite sa, aké sú ich plusy a mínusy.    

Nelepia sa, nerežú a netrčia z nich žiadne šnúrky

Keďže menštruačné nohavičky môžete nosiť takmer celý deň, mnohé z vás si môžno predstavia, že vyzerajú ako plienky, no nie je to tak. Sú tenké ako obyčajné nohavičky a skladajú sa z niekoľkých vrstiev. Prvá odvádza vlhkosť, druhá absorbuje tekutinu, tretia bráni prepúšťaniu a posledná eliminuje množenie baktérii či zápach. Veľkou výhodou menštruačných nohavičiek je, že sú udržateľné. Po použití ich jednoducho vyperiete a okamžite sú pripravené na ďalšie použitie. Skvelé na nich je aj to, že si môžete vybrať rôzne farby a tvary ako obyčajný strih alebo nočný s vysokým pásom. Bojíte sa ich používať najmä v prvých dňoch cyklu? Nemusíte, sú totiž veľmi pohodlné, neťahajú, nerežú, nelepia sa ako vložky, netrčia z nich šnúrky a môžete sa v nich hýbať koľko len chcete.

image

Sú pohodlné, netlačia a nerežú.

dreamstime

Majú aj nejaké mínusy?

Menštruačné nohavičky vám vydržia necelé dva roky, vždy však záleží na značke a množstve praní. Možno vám to neustále pranie a plákanie nebude po chuti, no s trochou plánovania sa to dá zvládnuť. Predovšetkým si treba uvedomiť, že je to stále lepšie než tisíce vložiek či tampónov v koši. Keďže sa môže stať, že nebudete stíhať prať, pravdepodobne si ich budete musieť zaobstarať viac. Napriek vyššej investícii sa však naozaj vyplatia, nakoľko sa dajú používať opakovane a sú ekologické. Možno majú zopár mínusov, no začínajú byť medzi ženami veľmi obľúbené. Tak čo, dáte im šancu aj vy?

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 13:37