Čistenie domácnosti nemusí byť nočnou morou.
StoryEditor

Jednoduché triky ako odstrániť v kúpeľni usadeniny, plesne či mydlo

01.02.2023, 11:01
Zdravie

Otravné mydlové nečistoty, usadeninny a iné nečistoty môže byť z vašej kúpeľne náročné odstrániť. Našťastie, týchto päť jednoduchých trikov vám umožní tráviť menej času leštením a odteraz bude čistenie vašej kúpeľne hračkou!

Sprchy odolné proti plesniam s citrusovým postrekom

Ak chcete zastaviť tvorbu plesní, postupujte podľa rady Natalie Wise, autorky knihy The Modern Organic Home (Moderný ekologický domov). Namočte kôry z dvoch až troch pomarančov do jedného litra bieleho octu; po dvoch hodinách odstráňte kôru a pridajte tekutinu do rozprašovacej fľaše. Nasprejujte steny po každom sprchovaní. Ocot rozkladá plesne, zatiaľ čo citrusové oleje ničia baktérie a choroboplodné zárodky.

Zastavte mydlovú špinu s týmto mydlom

Existuje jednoduchý trik, ktorý eliminuje usadzovanie mydla. Používajte mydlo na čistenie tela na báze glycerínu. Parafín totiž tvorí základ pre väčšinu mydiel, čo zanecháva voskové zvyšky na stenách sprchy. Ale mydlá na báze glycerínu sú rozpustné vo vode, na rozdiel od ich parafínových náprotivkov. 

Predchádzajte kruhom na toalete tabletami na zubné protézy

Rovnakým spôsobom, akým zabíjajú baktérie a odstraňujú škvrny na zubných protézach, tablety odstraňujú baktérie a špinu vo vašej toalete. V noci ich dajte pár do záchoda, ráno spláchnite a voilá! Opakujte každý týždeň, aby sa nevytvorili nové krúžky.

Bočný odtokový žľab so sušičkou

Zatúlané chĺpky, ktoré sa uvoľnia pri umývaní šampónom, sa môžu zmiešať s mydlovou špinou a vytvoriť tak nechutné nahromadenie v odtokoch. Aby ste tomu zabránili, položte na odtok použité obrúsky zo sušičky. Tvoria tesnenie, ktoré zachytáva vlasy a mydlo a zároveň prepúšťajú vodu. Len ich vyhoďte, keď vyjdete zo sprchy!

image

Použiť ich môžete aj v sprche.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. júl 2024 11:49