Proti striám môžete bojovať. Vyskúšajte tieto domáce lieky.dreamstime
StoryEditor

Strie má väčšina z nás: Dobrá správa, vďaka týmto domácim trikom sa ich môžete zbaviť

21.01.2023, 19:00
Zdravie

Máloktorá z vás dokáže milovať svoje chybičky krásy. Síce sú strie len estetickým nedostatkom, môžu pre vás predstavovať mentálny problém. Mali by ste však vedieť, že existujú spôsoby, ako ich vzhľad zjemniť či úplne odstrániť. Pomôcť vám cítiť sa pohodlne a sebavedome vo svojom tele môžu tieto domáce triky.

Strie, malé jazvičky na koži, má takmer každá z nás. Najčastejšie postihujú oblasť brucha, zadku a stehien, no môžu sa objaviť aj v na prsiach, chrbte či v podpazuší. Vznikajú v dôsledku natiahnutia pokožky, kedy už elasticita nestačí a začne praskať. Toto natiahnutie môže spôsobiť napríklad rýchla zmena hmotnosti, genetika, šport alebo tehotenstvo. Síce sú strie len estetický nedostatok, každá žena, ktorá ich má, sa túži tejto chybičky krásy zbaviť. Pozrite sa, aké domáce triky vám môžu pomôcť cítiť sa znovu sebavedome a pohodlne vo svojom tele.

Prevencia je základ

Predtým, než sa pustíte do ošetrovania strii domácimi liekmi, mali by ste vedieť, ako ich vzniku v budúcnosti predísť. V prvom rade ja dôležitý dostatočný pitný režim, zdravá životospráva a častejšie krémovanie pokožky. Ak cvičíte, pokúste sa príliš nenaťahovať, aby koža nepraskala prudkým rastom svalstva či veľkou záťažou. Takisto, ak zvyknete rýchlo priberať na váhe, skúste niečo zmeniť. Rýchle výkyvy váhy sú totiž nebezpečné. Pomôcť však môže aj striedavá sprchy, ktorá posilní spojivové tkanivo a podporí cirkuláciu.  

Odstráňte strie vďaka cukru

Cukor je prírodný prostriedok, ktorý pomáha pokožke regenerovať sa, a preto môže byť skvelým liekom na strie. Vezmite lyžicu cukru, ktorý zmiešate s 10 kvapkami mandľového oleja a citrónovou šťavou. Jemne ním potrite postihnuté miesto, nechajte pôsobiť 15 minút a umyte. Výsledky očakávajte už po štyroch týždňoch pravidelného používania.

image

Cukrom proti striám

dreamstime

Zemiaky na omladenie

Šťava zo zemiakov obsahuje veľké množstvo vitamínov a minerálov, ktoré dokážu omladiť pokožku a tým aj bojovať proti striám. Nakrájate zemiak na hrubšie plátky a trite nimi kožu asi 10 minút. Počkajte, kým šťava úplne nevyschne a zmyte teplou vodou.

 

Pokračovanie na ďalšej strane

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 04:14