Ani čokolády sa nemusíte vzdať, práve naopak.dreamstime
StoryEditor

Vďaka týmto potravinám budete nielen sýte, ale aj štíhle. V zozname je aj čokoláda!

09.01.2023, 10:00
Zdravie

V tom období máte určite mnoho ambícií či už zdravšie sa stravovať, alebo schudnúť. Pomôcť na tejto ceste si môžete mnohými spôsobmi, diéty by ste však mali radšej oblúkom obchádzať. Z dlhodobého hľadiska totiž nefungujú. Čo však jednoznačne môžete urobiť, je zaradiť do vašich jedálničkov potraviny, ktoré vám na ceste za peknou figúrou pomôžu.

Grapefruit

Grapefruit patrí k druhom ovocia, ktoré by ste pokojne mohli jesť v prípade núdze aj neskoro večer. Má málo kalórií, no zasýti a zaženie chuť na sladké. Podľa niektorých štúdií bolo dokonca zistené, že ak obézni ľudia jedli kúsok grapefruitu pred každým jedlom, chudli rýchlejšie, ako tí, ktorí sa do svojej porcie pustili bez tohto predjedla. Za vyskúšanie to stojí, čo poviete?

image

Niektoré potraviny vám pomôžu na ceste za tip top postavou.

dreamstime

Horká čokoláda

Konečne nejaká sladkosť, ktorá je povolená aj počas týždňov či mesiacov, kedy sa snažíte dopracovať ku svojej vysnívanej postave. Ale pozor, nie všetky čokolády sú vhodné. Je potrebné čítať informácie na etikete a vybrať si takú čokoládu, ktorá má minimálne 70% obsah kakaa a neobsahuje zbytočne veľa cukrov a tukov. Ak si kúsok (nie celú čokoládu ani polovicu z nej) doprajete napríklad po obede, alebo keď máte chuť na niečo sladké, urobíte len dobre. Zaženiete chuť na nezdravé pochúťky a zbavíte sa aj pocitu, že si stále musíte niečo odopierať. Mimochodom, horká čokoláda obsahuje aj mononenasýtené mastné kyseliny, ktoré okrem toho, že pomáhajú spaľovať kalórie, napomáhajú aj lepšiemu metabolizmu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
21. máj 2024 23:42