Ani čokolády sa nemusíte vzdať, práve naopak.dreamstime
StoryEditor

Vďaka týmto potravinám budete nielen sýte, ale aj štíhle. V zozname je aj čokoláda!

09.01.2023, 10:00
Zdravie

V tom období máte určite mnoho ambícií či už zdravšie sa stravovať, alebo schudnúť. Pomôcť na tejto ceste si môžete mnohými spôsobmi, diéty by ste však mali radšej oblúkom obchádzať. Z dlhodobého hľadiska totiž nefungujú. Čo však jednoznačne môžete urobiť, je zaradiť do vašich jedálničkov potraviny, ktoré vám na ceste za peknou figúrou pomôžu.

Konzumovať niektoré potraviny sa vám naozaj oplatí. Nielenže majú málo kalórií, ale budete vďaka ním aj dlhšie sýte.

Bezhlavé nakupovanie

Prvý krok k úspechu je už samotné nakupovanie. Nabehnúť do obchodu bez zoznamu vám určite neodporúčame. Práve naopak. Vopred si premyslite, čo si plánujete navariť a podľa toho si spíšte nákupný zoznam. A držte sa ho. Myslite pri tom na to, aby ste počas dňa prijali dostatok bielkovín, tukov, vlákniny aj sacharidov. Pretože len pestrá, vyvážená a chutná strava je zárukou úspechu a toho, že v nej zotrváte.

Polievky

Polievky sú počas redukcie hmotnosti skvelou voľbou. V prvom rade podporujú vylučovanie tráviacich štiav, čo má pozitívny vplyv na celkové trávenie. Hovoríme však v prvom rade o čírych zeleninových polievkach. Krémové so smotanou či zahusťované by ste mali naopak radšej vynechať. Do polievky dajte poriadne množstvo rôznej zeleniny. Mrkva, zeler, petržlen, brokolica, fazuľové lusky. To všetko má minimum kalórií, no množstvo vitamínov, minerálov a tiež vlákniny. Ak chcete, aby bola polievka vyvážená, doplňte ju aj o bielkoviny v podobe mäsa, vajíčka prípadne tofu. Budete sa cítiť dlhšie sýte. Polievku si môžete dať pred hlavným chodom, ale tiež ako večeru.

image

Zeleninová polievka vás zasýti a má minimum kalórií.

pexels
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 15:51