Čo vynechať alebo aspoň obmedziť? Tieto potraviny pôsobia lákavo, ale na vašu psychiku môžu mať ničivý vplyv. Preto ich konzumáciu obmedzte na minimum.
Zemiaková kaša
Zemiaky sú pre ľudský mikrobióm čriev skvelé, ale len v prípade, že sú uvarené v šupke. Zemiaková kaša nemá s klasickými zemiakmi nič spoločné. Obsahuje len množstvo zemiakového škrobu, mlieka, tuku a telu (ani duši) nič neprináša.
Pasterizovaná kyslá zelenina
Váš mikrobióm miluje všetko prirodzene kvasené. Či už ide o kyslú kapustu, nakladané uhorky či kvasené nápoje. Pozor si ale dajte na kyslé výrobky, kde je kyslosť doplnená nie len pridaným octom, ale kam výrobca pridal stabilizátory.
Tieto látky majú pre telo ničivý efekt. Vyvolávajú tvorbu toxických mikroorganizmov, a zbytočne tak spôsobujú zdravotné ťažkosti.
Mäso a živočíšne tuky
Mäso je dobrota. Ale telo ho horšie trávi. Využíva všetku svoju energiu na spracovanie jedla a už mu jej nezostane dosť na budovanie imunity. To znamená, že čím viac mäsa jete, tým viac svoje telo zaťažujete.