Brokolica obsahuje množstvo vitamínov a minerálov.pexels
StoryEditor

Potrebuje vzpruhu pre vašu myseľ? Toto sú potraviny, ktoré zlepšujú činnosť mozgu a zlepšujú pamäť

06.12.2022, 15:00
Zdravie

Dnes je dostupných množstvo informácií o tom, ktoré potraviny sú prospešné pre zdravie. Viete, čo máte konzumovať ak sa chcete zbaviť pár kíl, no tiež aj to, čo si na tanier servírovať, ak máte nejaké zdravotné komplikácie. Zároveň je vám iste známe, ktoré suroviny by ste naopak mali konzumovať len príležitostne.

Máte málo energie? Máte pocit, že vám to vôbec „nepáli“, často zabúdate, alebo si naopak neviete spomenúť na bežné veci? Potom by ste mali zvýšiť práve príjem tých potravín, ktoré trošku nakopnú váš mozog.

Avokádo

Konzumácia avokáda je v súčasnosti veľmi rozšírená a to je dobre. Táto zelenina totiž obsahuje množstvo mononenasýtených mastných kyselín, čo má pozitívny vplyv nielen na vašu koncentráciu, ale tiež pamäť. Servírujte si teda avokádo pokojne aj denne. Pre vaše zdravie má totiž okrem tohto benefitu aj mnoho ďalších.

Cvikla

Cvikla je potravina, ktorá je bežne dostupná. Už za pár centov máte spoľahlivý zdroj silných antioxidantov, ktoré váš mozog dokážu ochrániť pred silným oxidačným stresom. Zároveň cvikla zlepšuje okysličovanie mozgu. Či ju budete jesť zavarenú, pečenú, alebo v rôznych šalátoch, bude to pre vás tá najlepšia voľba.

Zeler

Máte vysoký krvný tlak? S tým vám dokáže pomôcť zeler. Navyše telo zbavuje stresových hormónov a tiež rozširuje cievy. Zeler si tiež môžete pripraviť na viacero spôsobov. Nezabudnite však aj na stopkový zeler. Ten chutí fantasticky s rôznymi dipmi, ale tiež ako zložka do smoothie nápojov.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 08:29