Máte málo energie? Máte pocit, že vám to vôbec „nepáli“, často zabúdate, alebo si naopak neviete spomenúť na bežné veci? Potom by ste mali zvýšiť práve príjem tých potravín, ktoré trošku nakopnú váš mozog.
Avokádo
Konzumácia avokáda je v súčasnosti veľmi rozšírená a to je dobre. Táto zelenina totiž obsahuje množstvo mononenasýtených mastných kyselín, čo má pozitívny vplyv nielen na vašu koncentráciu, ale tiež pamäť. Servírujte si teda avokádo pokojne aj denne. Pre vaše zdravie má totiž okrem tohto benefitu aj mnoho ďalších.
Cvikla
Cvikla je potravina, ktorá je bežne dostupná. Už za pár centov máte spoľahlivý zdroj silných antioxidantov, ktoré váš mozog dokážu ochrániť pred silným oxidačným stresom. Zároveň cvikla zlepšuje okysličovanie mozgu. Či ju budete jesť zavarenú, pečenú, alebo v rôznych šalátoch, bude to pre vás tá najlepšia voľba.
Zeler
Máte vysoký krvný tlak? S tým vám dokáže pomôcť zeler. Navyše telo zbavuje stresových hormónov a tiež rozširuje cievy. Zeler si tiež môžete pripraviť na viacero spôsobov. Nezabudnite však aj na stopkový zeler. Ten chutí fantasticky s rôznymi dipmi, ale tiež ako zložka do smoothie nápojov.