Väčšina z týchto potravín obsahuje aj množstvo vitamínov a minerálov, ktoré sú pre vás počas zimného obdobia doslova nevyhnutnosťou.
Koreniny
Koreniny majú naozaj schopnosť poriadne rozprúdiť krv v tele a privodiť vám tak intenzívnejší pocit tepla. Jednou z takýchto korenín je aj škorica. Okrem toho, že zahreje, organizmus tiež ochráni pred útokmi vírusov, baktérií či infekcií. Navyše podporuje trávenie a zároveň vylučovanie škodlivých látok. Kurkuma by nemala u vás v kuchyni chýbať celoročne. Je to silný antioxidant. Podporuje imunitu a potláča zápalové procesy v tele. Okrem toho bojuje proti niektorým nádorovým ochoreniam. Za zmienku tiež stojí šafran, no s jeho dávkovaním opatrne. A nesmieme zabudnúť na čierne korenie, ktoré zrejme používate pri dochucovaní jedál pomerne často. A dobre robíte. Nielenže podporuje krvný obeh, ale je aj prírodným afrodiziakom. Podporuje trávenie a znižuje krvný tlak. Pokiaľ máte radi pikantné jedlá, tak máte vyhraté. Chilli je totiž plné minerálov a antioxidantov, ktoré zároveň chránia pred vplyvom voľných radikálov. A o tom, že vás doslova rozpáli nemusíte pochybovať.
Kaša s medom
Obilninové kaše sú ideálne na raňajky. Nielenže vás ráno naštartujú, ale aj zahrejú. Ak do nich pridáte med, ktorý má rovnaké účinky, efekt ešte znásobíte. Navyše opäť telu doprajete poriadnu dávku antioxidantov a vitamínov, ktoré vám pomôžu aj v boji s rôznymi chorobami. Rovnako zahrievacie účinky má aj sušené ovocie. Síce nemá rovnaké množstvo vitamínov, ako čerstvé, no obsahuje vlákninu a množstvo látok, ktoré podporujú prietok krvi v tele.