Kúpeľ z epsomskej soli pôsobí blahodarne na celé telo.dreamstime
StoryEditor

Zázrak za pár eur. Zbavte sa celulitídy, toxických látok aj stresu vďaka epsomskej soli

04.12.2022, 10:00
Zdravie

Počuli ste už o blahodárnych účinkoch epsonskej soli? Ak nie, je na čase ju vyskúšať na vlastnej koži. Zmierni stres, svalové napätie, celulitídu a zbaví vaše telo od toxických látok. Tento prírodný liek je skutočne všestranným pomocníkom pri rôznych ťažkostiach.

V prípade epsomskej soli totiž pokojne môžeme hovoriť o tom, že budete mať veľa muziky za málo peňazí. Jej účinky na organizmus sú osvedčené na mnohých frontoch.

Epsomská soľ

Táto soľ svojou farbou, ale aj štruktúrou naozaj pripomína klasickú kuchynskú soľ, ktorú bežne poznáte. Jej chuť je však horká, no využitie oveľa širšie. Získava sa napríklad vo vápencových doloch a má vysoký podiel horčíku a síranu. Najčastejšie sa epsómska soľ používa ako prísada do kúpeľa, no tiež ako liek proti zápche či ako súčasť kozmetických prípravkov. 

Horčíková bomba

Za jeden z najväčších benefitov tejto soli je považované množstvo horčíka, ktoré v sebe ukrýva. Horčík je pre ľudský organizmus veľmi dôležitý najmä pre jeho regeneračné schopnosti. To ocenia predovšetkým športovci, alebo tí z vás, ktorý majú zvýšenú fyzickú aktivitu. Pomáha však aj pri liečbe nespavosti, zmierňuje stres, no tiež lieči zažívacie ťažkosti a pozitívne vplýva na metabolizmus

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 12:30