Jennifer Aniston sa v epsomskej soli kúpe, a vďaka tomu chudne.instagram/jenniferaniston
StoryEditor

Hviezdy, ktoré schudli vďaka soli: Jennifer Aniston či Victoria Beckham ju nejedia, ale kúpu sa v nej

02.03.2022, 08:00
Celebrity
Liečivé účinky epsomskej soli sú známe už po stáročia. Kým jej zdravotné výhody niektoré ženy riešia prostredníctvom jedla, známe celebrity ako Victoria Beckham či Jennifer Aniston sa v tejto zázračnej soli doslova kúpu. Pozrite sa, prečo by nemala chýbať ani pri vašej starostlivosti o pleť.

Pozrite sa, prečo by nemala epsomská soľ chýbať ani pri vašej starostlivosti o pleť. Nejde len o efekt na pokožke, ale dokážete vďaka nej i schudnúť.

Liečivým kúpeľom k štíhlej postave

Jennifer či Victoria si zvyknú dopriať kúpeľ s epsomskou soľou, ktorá pomáha znižovať zadržovanie vody v tele a odstraňovať nafúknuté brucho. Keďže obsahuje horčík a sirán, dokáže zbaviť telo nežiadúcich toxínov. Victoria však tento kúpeľ absolvuje najmä preto, aby z minúty na minútu schudla. Pre najefektívnejší účinok odporúča, aby ste si 20 minút pred kúpeľom vymasírovali pokožku pomocou kefy, ktorá pomôže otvoriť póry. Najlepšie je, ak túto kúru budete opakovať aspoň trikrát do týždňa s tým, že na kúpeľ použijete približne dva malé hrnčeky tejto zázračnej soli.

Vhodná aj na relaxáciu

Okrem toho, že je kúpeľ s epsomskou soľou skvelý na nafúknuté brucho, štíhlu postavu či zdravú pokožku, má tiež sedatívne účinky. Obsahuje totiž minerály, ktoré pomáhajú svalom a kĺbom zrelaxovať, čo môže viesť aj k pokojnejšiemu spánku a opätovnému načerpaniu energie. Kúpeľ v epsomskej soli pomáha Victorii a Jennifer aktivovať v tele ozdravné mechanizmy, pozitívne pôsobí pri bolestiach, stuhnutosti a napätí svalov. Avšak taktiež je horúca vaňa so slanou vodou výborná na hydratáciu pokožky či zbavenie sa spomínaných nežiadúcich toxínov z tela.

Epsomská soľ na vlasy

Jennifer Aniston používa epsomskú soľ aj na vlasy. Tá z nich totiž dokáže absorbovať prebytočný maz. Zvykne si ju zamiešať do šampónu, vmasíruje do pokožky hlavy a napokon umyje. Nemusíte ju dávať len do šampónu, ale aj do kondicionéru, z ktorého si môžete vytvoriť masku. Stačí, ak zmiešate jeden diel epsomskej soli a jeden diel kondicionéru, na panvici túto zmes mierne zohrejete a natriete po celej dĺžke vlasov. Liečivú masku nechajte pôsobiť približne dvadsať minút a napokon opláchnite. Vďaka tomu budú vaše hriva vyzerať hustejšie a na dotyk zas bude jemnejšia. Jennifer navyše túto masku odporúča i na rozštiepené končeky.

Hĺbkový peeling na tvár

Ak túžite dopriať vašej pleti oddych a najmä potrebné vitamíny a minerály, urobte si z epsomskej soli hĺbkový peeling. Zmiešajte jednu lyžičku soli s odličovacím mliekom na tvár, vmasírujte do pokožky a napokon opláchnite studenou vodou. Takýto peeling dokáže v pleti zvýšiť potrebnú hladinu horčíka. Pri pravidelnom používaní peelingu z epsomskej soli bude vaša pokožka mladšia, hydratovanejšia a bez nežiadúcich toxínov.

Pedikúra s epsomskou soľou

Táto liečivá soľ je skvelá aj na pedikúru, pretože práve namáčaním do jej roztoku sa dokážu boľavé nohy upokojiť. Ak mávate zväčšený výskyt modrín, aplikujte si na ne obklad z dvoch polievkových lyžíc soli a jednej šálky studenej vody. Tento obklad pomôže znížiť aj bolesť v unavených končatinách. A keďže epsomská soľ obsahuje aj protizápalové látky je schopná bojovať proti opuchom. Ak chcete nohám dopriať kúpeľ, pridajte pol šálky epsomskej soli do veľkej misy s teplou vodou a máčajte približne 20 minút. Soľ odstráni pachy a zjemní suchú kožu, ktorú potom ľahko odstránite pemzou alebo pilníkom na nohy.

Masáž s omladzujúcimi účinkami

Victoria a Jennifer využívajú zázračnú soľ takmer na všetky beauty procedúry, vrátane masáže pokožky. Jednoducho si do rúk naberte za hrsť epsomskej soli a jemnými pohybmi ju rozotrite na navlhčenú kožu. Odstránite tak odumreté kožné bunky, podporíte hojenie a pokožka bude vyzerať mladšie. Horčík obsiahnutý v soli môže pomôcť redukovať celulitídu, pretože odvádza toxíny a tekutiny. Po vyčistení bude pokožka vyzerať žiarivejšie, hladšie, jemnejšie a bude schopná lepšie absorbovať ďalšie produkty.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 01:50