Vymeňte sladkosti za zdravé potraviny.dreamstime
StoryEditor

Máte neodolateľnú chuť na sladké? Týmito potravinami proti nej môžete úspešne zabojovať

13.10.2023, 19:00
Zdravie

Ak si chcete udržať štíhlu postavu, je nevyhnutné sa vyhýbať niektorým potravinám. A či chcete, alebo nie, práve sladké, ktoré ženy najviac milujú je obvykle tým hlavným kameňom úrazu. Vylúčenie cukru z jedálnička má však pozitívny vplyv nielen na udržanie si štíhlej postavy, ale v neposlednom rade aj na váš spánok či kvalitu pleti.

Bez tukov to nejde

Väčšina ľudí robí pri diéte jednu základnú chybu a tou je, že sa vyhýbajú tukom. Hoci sa chcete zbaviť tukových vankúšikov vedzte, že tuk je pri redukcii hmotnosti veľmi dôležitý. No nie ten, ktorý v sebe ukrýva slanina, klobása či iné neodolateľné a tučné dobroty. Na mysli máme skôr zdravé tuky, ktoré vám dokonca pomôžu pri spaľovaní kalórií. Ukrývajú sa v avokáde, kvalitných olejoch, orieškoch, už spomínaných semienkach či rybách. 

Vláknina 

Aj v tomto, ako v mnohých iných prípadoch, je vláknina tou zložkou, ktorá by nemala chýbať vo vašej strave. Snažte sa ju prijímať v prirodzenej forme v podobe ovocia či zeleniny. Potraviny, ktoré sú o vlákninu obohatené nikdy nemajú taký efekt. Ak budete konzumovať potraviny bohaté na vlákninu, budete dlhšie sýte a navyše tiež stabilizuje hladinu cukru v krvi. Aj vaše neodolateľné chute na sladké, budú tým pádom stabilizované a pod kontrolou.

Pomôžu vám aj tieto potraviny

Chuť na sladkosti dokážu dokonca potlačiť aj kyslé potraviny. Kapusta, nakladaná zelenina, ale aj citrusové plody. Pár kvapiek citrónovej šťavy do vody niekedy dokáže urobiť hotové zázraky, rovnako ako napríklad esenciálne oleje z výťažkov grepu

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
02. máj 2024 13:41