Detox organizmu vám v tomto období len prospeje.pexels
StoryEditor

Ľahký detox v tomto období vaše telo len privíta. Toto sú potraviny, ktoré vám pomôžu zbaviť sa toxínov

27.10.2023, 12:00
Zdravie

Cítite sa unavená, nafúknutá a ani vaša pleť nevyzerá práve najlepšie? Potom by ste si mali naordinovať pár dňový detox. Pomôže vám zbaviť telo prebytočnej vody, toxínov a v neposlednom rade vďaka nemu schudnete aj pár kíl. Prezradíme vám, ktoré potraviny pomôžu vašim orgánom zbaviť sa tých látok v tele, ktoré sú zodpovedné za to, že sa necítite práve fit.

Ovocie a zelenina

Počas detoxu konzumujte dostatočné množstvá ovocia a zeleniny. Mimochodom, môžete si ich pripraviť ako smoothie, ale tiež ako teplé dusené jedlá či polievky. Jednou z top zelenín je brokolica. Tú by ste si do jedálnička mohli zaradiť pokojne aj každý deň. Obsahuje veľké množstvo enzýmov, živín a tiež antioxidantov. Podporuje tráviaci systém a navyše niektoré látky, ktoré obsahuje, znižujú riziko nádorových ochorení. To je o dôvod viac, prečo by ste mali siahnuť po brokolici vždy, keď vám padne do oka.

image

Brokolicu jedzte pokojne aj každý deň.

pexels

Vyplavovanie toxínov

Pite, pite, pite. Nainštalujte si aplikáciu, vďaka ktorej budete prijímať dostatok tekutín, dajte si pripomienku, urobte jednoducho čokoľvek preto, aby ste nezabúdali piť. Voda vám bude nápomocná pri vyplavovaní toxínov. Tie sa mimochodom okrem iného vylučujú aj cez najväčší orgán, ktorým je koža. Počas tohto obdobia venujte teda pozornosť aj svojmu telu. Masírujte si telo počas sprchovania, choďte na lymfatickú masáž. Práve to účinky detoxu ešte znásobí.

Pohyb

O benefitoch športu netreba nijako zvlášť hovoriť. To už snáď máte v malíčku. Potrebu pravidelného pohybu však spomenieme opäť v súvislosti s látkovou výmenou, ktorú pravidelný pohyb podporuje. Vypotiť sa môžete nielen pri behu, ale aj v saune. Zvyky, ktoré si počas týchto dní osvojíte, sa snažte udržať aj naďalej. Vaše telo sa vám poďakuje a vy sa budete cítiť fantasticky.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 19:38